Εντόπισαν συντρίμμια του χαμένου «Μπόινγκ» του ' 52, μισό αιώνα μετά...

Εντόπισαν συντρίμμια του χαμένου «Μπόινγκ» του ' 52, μισό αιώνα μετά...

Αναγνωρίστηκαν 17 σοροί - Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε απ τα ραντάρ όταν στη διάρκεια της πτήσης ανατολικά του Άνκορατζ, συνετρίβη σε βουνό αλλά η σφοδρή κακοκαιρία εμπόδισε τη διεξαγωγή επιχείρησης διάσωσης - Η αναζήτηση για τον εντοπισμό των υπόλοιπων σορών συνεχίζεται

Εντόπισαν συντρίμμια του χαμένου «Μπόινγκ» του ' 52, μισό αιώνα μετά...
Χρειάστηκε πάνω από μισός αιώνας για να εντοπιστεί το χαμένο «Μπόινγκ» του ' 52.Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε και αναγνώρισε δεκαεπτά σορούς σε ορεινή περιοχή της Αλάσκας, εξήντα και πλέον χρόνια μετά την συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους τύπου Douglas C-124 της αμερικανικής αεροπορίας.

Κλείσιμο


Το αεροσκάφος συνετρίβη στις 22 Νοεμβρίου του 1952. Και οι 52 επιβαίνοντες βρήκαν το θάνατο. Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε απ τα ραντάρ όταν στη διάρκεια της πτήσης ανατολικά του Άνκορατζ, συνετρίβη σε βουνό αλλά η σφοδρή κακοκαιρία εμπόδισε τη διεξαγωγή επιχείρησης διάσωσης.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Los Angeles Times» του 2012, τα συντρίμμια του αεροσκάφους εγκλωβίστηκαν σε παγετώνα και με αποτέλεσμα τα σωστικά συνεργεία που αναζητούσαν ίχνη του αεροσκάφους επί χρόνια να μην μπορούν να βρουν τίποτα. Πριν από δύο χρόνια, η Εθνοφρουρά της Αλάσκας ανακάλυψε τα συντρίμμια του αεροπλάνου σε παγετώνα που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από τον τόπο της συντριβής του.



«Ο παγετώνας ουσιαστικά κρατούσε τα συντρίμμια μέσα σε μία κάψουλα», δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου στην εφημερίδα όταν εντοπίστηκαν τα συντρίμμια.
   
Εμπειρογνώμονες του αμερικανικού στρατού χρησιμοποίησαν ειδικά μέσα για την αναγνώριση των δεκαεπτά σορών, οι οποίες θα επιστραφούν στις οικογένειές τους και θα ταφούν με στρατιωτικές τιμές, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.


 
Η αναζήτηση για τον εντοπισμό των υπόλοιπων σορών συνεχίζεται, υποστηρίζουν τα αμερικανικά δίκτυα. 

Η εγγονή ενός εκ των θυμάτων αναζητούσε επί 12 χρόνια ίχνη του αεροπλάνου μέχρι που ο αμερικανικός στρατός την ενημέρωσε ότι μία τέτοια επιχείρηση θα ήταν αρκετά δαπανηρή.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης