Δημοσκόπηση: Καλύτερη από τον Ομπάμα η Χίλαρι σε όλους τους τομείς

Δημοσκόπηση: Καλύτερη από τον Ομπάμα η Χίλαρι σε όλους τους τομείς

Εντυπωσιακά μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά της γερουσιαστού συγκριτικά με αυτά του νυν προέδρου Μπαράκ Ομπάμα

Δημοσκόπηση: Καλύτερη από τον Ομπάμα η Χίλαρι σε όλους τους τομείς
Πιο αποτελεσματική κρίνεται η δημοκρατική γερουσιαστής των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, από τον πρόεδρο της χώρας Μπαράκ Ομπάμα, σε κάθε τομέα, σύμφωνα με δημοσκόπηση, η οποία έδειξε ότι oι Αμερικανοί πιστεύουν πως η Χίλαρι θα κάνει καλή δουλειά χειριζόμενη κρίσιμα εσωτερικά και διεθνή θέματα, αν εκλεγεί πρόεδρος το 2016.

Ειδικότερα, τo 63% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η κ. Κλίντον θα χειριστεί αποτελεσματικά θέματα εξωτερικής πολιτικής και οικονομίας και 61% θεωρούν το ίδιο αναφορικά με την τρομοκρατία. Όσον αφορά σε θέματα υγείας, το 57% εμπιστεύεται την κ. Κλίντον.

Κλείσιμο
Εντυπωσιακά μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά της γερουσιαστού συγκριτικά με αυτά του νυν προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Μόλις 38% των ερωτηθέντων εγκρίνει την οικονομική πολιτική του κ. Ομπάμα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την εξωτερική πολιτική είναι 50%.

Συνολικά οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απάντησαν ότι η Χίλαρι θα έκανε καλή δουλειά και στους εννέα τομείς που εξέτασε η δημοσκόπηση, ενώ ο νυν πρόεδρος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 40% σε κανένα τομέα.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN από την ORC International το διάστημα 29 Μαΐου -1 Ιουνίου και διενεργήθηκε από τηλεφώνου σε δείγμα 1.003 ατόμων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης