Νετανιάχου: Η Χαμάς βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση των εφήβων

Νετανιάχου: Η Χαμάς βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση των εφήβων

«Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες», τόνισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός 


Νετανιάχου: Η Χαμάς βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση των εφήβων
«Αυτοί που έκαναν την απαγωγή είναι άνθρωποι της Χαμάς» είπε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες, αυτήν την στιγμή επικεντρώνουμε όλες μας τις προσπάθειες στο να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι τρεις απαχθέντες» υπογράμμισε.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Νετανιάχου είχε αναφέρει ότι οι τρεις νεαροί απήχθησαν «από μια τρομοκρατική οργάνωση», ενώ απαίτησε και πάλι «από την Παλαιστινιακή Αρχή και τον επικεφαλής της, τον Αμπού Μάζεν (Μαχμούντ Αμπάς) να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να συνδράμουν στην επιστροφή των απαχθέντων, διότι αυτό είναι στην αρμοδιότητά τους».

Κλείσιμο
Πηγή του στρατού που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο είχε αναφέρει το Σάββατο ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δρουν με βάση το σενάριο πως πρόκειται για απαγωγή, αλλά προειδοποίησε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε εάν είναι ζωντανοί ή νεκροί. Δεν γνωρίζουμε αυτή τη χρονική στιγμή», είπε.

«Είμαστε αποφασισμένοι να επιστρέψουμε τα αγόρια σπίτι τους το συντομότερο δυνατό και σώα (…) οι παλαιστίνιοι τρομοκράτες δεν θα είναι ασφαλείς, δεν μπορούν να κρυφτούν και θα νιώσουν τις ικανότητες του ισραηλινού στρατού», υπογραμμίζει στη σημερινή ανακοίνωση ο Πίτερ Λέρνερ εκπρόσωπος του στρατού.

Πάντως ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής, ο στρατηγός Αντνάν αλ Ντάμιρι, είχε χαρακτηρίσει «παράλογες» τις κατηγορίες του Νετανιάχου, υπογραμμίζοντας ότι «η Παλαιστινιακή Αρχή δεν διαθέτει καμία εξουσία» στην περιοχή του Γκους Ετζιόν που βρίσκεται στη ζώνη C, ο οποίος είναι υπό τον πλήρη έλεγχο, πολιτικό και στρατιωτικό, του Ισραήλ.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με έναν άλλο παλαιστίνιο αξιωματούχο, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αρχής «συνεργάζονται» με τις ισραηλινές υπηρεσίες «για να συγκεντρώσουν πληροφορίες» για την εξαφάνιση των τριών Ισραηλινών.

Εξάλλου όλα τα περάσματα προς τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ έχουν κλείσει «με εξαίρεση τους ανθρωπιστικούς λόγους και τις περιπτώσεις ασθενών», πρόσθεσε ο στρατός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης