Ράσμουσεν: Κλιμάκωση της κρίσης αν ρωσικά τανκς εισβάλουν στην Ουκρανία

Ράσμουσεν: Κλιμάκωση της κρίσης αν ρωσικά τανκς εισβάλουν στην Ουκρανία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επισήμανε ότι εξακολουθεί να καλεί τη Ρωσία να ολοκληρώσει την απομάκρυνση των στρατιωτικών της δυνάμεων από τη μεθόριο, να σταματήσει την εισροή όπλων στην Ουκρανία και να αποκηρύξει τη βία

Ράσμουσεν: Κλιμάκωση της κρίσης αν ρωσικά τανκς εισβάλουν στην Ουκρανία
Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι ρωσικά άρματα μάχης έχουν εισέλθει στην ανατολική Ουκρανία, αυτό θα αποτελεί μια σοβαρή κλιμάκωση της κρίσης στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν. «Ανησυχώ για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι φιλορωσικές ένοπλες ομάδες αποκτούν βαρέα όπλα από τη Ρωσία, περιλαμβανομένων ρωσικών αρμάτων μάχης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ράσμουσεν.

«Έχουμε δει πληροφορίες ότι ρωσικά άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα ενδέχεται να έχουν περάσει τα σύνορα (και να έχουν εισέλθει) στην ανατολική Ουκρανία. Αν αυτές οι αναφορές επιβεβαιωθούν, αυτό θα αποτελεί μια σοβαρή κλιμάκωση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κλείσιμο
Ο Ράσμουσεν επιπλέον επισήμανε:«εξακολουθώ να καλώ τη Ρωσία να ολοκληρώσει την απομάκρυνση των στρατιωτικών της δυνάμεων από τη μεθόριο, να σταματήσει την εισροή όπλων (στην ανατολική Ουκρανία) και να αποκηρύξει τη βία».

Το Κίεβο κατηγόρησε χθες Πέμπτη τη Μόσχα ότι επέτρεψε στους αυτονομιστές αντάρτες να περάσουν τρία άρματα μάχης και άλλα στρατιωτικά οχήματα από τα σύνορά της στο εσωτερικό της ανατολικής Ουκρανίας με στόχο να πολεμήσουν εναντίον του ουκρανικού στρατού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης