Δυο βασίλισσες «χωρίζουν» Πούτιν και Ομπάμα

Δυο βασίλισσες «χωρίζουν» Πούτιν και Ομπάμα

Μέχρι στιγμής, δεν έχει προγραμματιστεί επίσημη συνάντηση Πούτιν- Ομπάμα, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 70στή επέτειο από την Απόβαση στη Νορμανδία 

Δυο βασίλισσες «χωρίζουν» Πούτιν και Ομπάμα
Δύο γυναίκες και μάλιστα βασίλισσες... «ξελασπώνουν» τον Φρανσουά Ολάντ κρατώντας σε απόσταση ασφαλείας τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο γεύμα που παραθέτει αυτή την ώρα ο «οικοδεσπότης» των εκδηλώσεων για την 70στή επέτειο από την Απόβαση στη Νορμανδία στο πανέμορφο κάστρο Benouville.

Η κυβέρνηση των Παρισίων είχε την φαεινή ιδέα, για να κρατήσει τις... ισορροπίες,να «χρησιμοποιήσει» την Βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας και την Βασίλισσα Μαργαρίτα Β' της Δανίας. Με τον τρόπο αυτό κρατά σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση τους ηγέτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας, οι σχέσεις των οποίων είναι «ψυχροπολεμικές» μετά το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης.   

Ο Γάλλος πρόεδρος θα καθίσει ανάμεσα στις γηραιές βασίλισσες, την 88χρονη Βασίλισσα Ελισάβετ και την 76χρονη Βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄. Η Βασίλισσα της Βρετανίας θα κάθεται δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα και η Βασίλισσα της Δανίας δίπλα στον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου.


Κλείσιμο

Μέχρι στιγμής, δεν έχει προγραμματιστεί επίσημη συνάντηση Πούτιν- Ομπάμα, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 70στή επέτειο από την Απόβαση στη Νορμανδία αλλά, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, τίποτε δεν αποκλείεται. Την ίδια ώρα, Γάλλοι διοργανωτές έχουν προετοιμάσει στο πολυτελές κάστρο του 18ου αιώνα «Chateau de Benouville», όπου τα γεύματα παρασκευάζονται από σεφ με τέσσερα αστέρια Michelin, δωμάτια που να επιτρέπουν διμερείς συναντήσεις.

Ο Πούτιν,πάντως, σε συνέντευξή του σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό την Τετάρτη, εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τον Ομπάμα στη Γαλλία.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ο πρόεδρος Ομπάμα να μη θέλει να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Ρωσίας», είπε . «Είναι επιλογή του. Είμαι έτοιμος για διάλογο», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. 

Σύμφωνα,πάντως,με τη γαλλική «Le Figaro», που επικαλείται πηγές της καγκελαρίας στη Γερμανία, η Άνγκελα Μέρκελ διεμήνυσε στον Ρώσο πρόεδρο ότι θα πρέπει να αναλάβει την μεγάλη ευθύνη που του αναλογεί για την αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης.  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης