Ουκρανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από νέες συγκρούσεις

Ουκρανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από νέες συγκρούσεις

Οι συνοριοφύλακες ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 7 μέλη τους έχουν τραυματιστεί και 8 αυτονομιστές χουν τραυματιστεί - Δείτε βίντεο από την επίθεση στο αρχηγείο των συνοριοφυλάκων

Ουκρανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από νέες συγκρούσεις
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σήμερα όταν φιλορώσοι αυτονομιστές προσπάθησαν να εισβάλουν στο αρχηγείο των Ουκρανών συνοριοφυλάκων στην πόλη Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.
 
Οι συνοριοφύλακες ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 7 μέλη τους έχουν τραυματιστεί, ενώ πρόσθεσαν ότι 5 αυτονομιστές έχουν σκοτωθεί και 8 έχουν τραυματιστεί.
 
Κλείσιμο
Ένας εκπρόσωπος των φιλορώσων ανταρτών επιβεβαίωσε μόνο ότι ένας μαχητής έχει τραυματιστεί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax της Ουκρανίας.
 
Η επαρχία Λουγκάνσκ βρίσκεται στα σύνορα με τη Ρωσία και οι συνοριοφύλακες έχουν συγκρουστεί αρκετές φορές με μαχητές που προσπαθούν να περάσουν από τη γειτονική χώρα στην Ουκρανία.
 
Νέες συγκρούσεις έχουν επίσης αναφερθεί στην πόλη Σλαβιάνσκ, προπύργιο των φιλορώσων ανταρτών στη γειτονική επαρχία Ντονέτσκ.
 
Οι αυτονομιστές ανακοίνωσαν ότι πέντε πολίτες τραυματίστηκαν σε μια επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στην οποία συμμετείχε το πυροβολικό και ελικόπτερα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σύμφωνα με το Russia Today πολεμικό αεροσκάφος επιτέθηκε στο κτίριο πραγματοποιώντας ρίψη βομβών, ενώ ακολούθησαν πυροβολισμοί από ενόπλους στο έδαφος, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους της περιοχής.

Από την έκρηξη καταστράφηκε τμήμα του κτιρίου, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λούγκανσκ, ενώ γίνεται λόγος για τραυματισμό πολιτών καθώς και για εγκλωβισμό ανθρώπων στο εσωτερικό του αρχηγείου, στο οποίο στη συνέχεια ξέσπασε πυρκαγιά.

Στο σημείο έσπευσαν έξι ασθενοφόρα και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αξηθεί.

Όπως αναφέρει το Russia Today μεγάλες κηλίδες αίματος κατέγραψε η τηλεοπτική κάμερα του δικτύου σε χώρους του κτιρίου, ενώ ο εικονολήπτης αντιμετώπιζε προβλήματα εξαιτίας του πυκνού καπνού.

Στο μεταξύ, δόθηκε εντολή εκκένωσης της γύρω περιοχής, ενώ υπήρχε η αναφορά ότι πολεμικά αεροσκάφη επέστρεφαν στην περιοχή και ετοιμάζονταν για νέα επίθεση.

Παρόλα αυτά, το Κίεβο αρνείται ότι πραγματοποίησε ρίψη βομβών στο αρχηγείο, τονίζοντας πως δεν εξαπολύει επίθεση σε κατοικημένες περιοχές και δη στη συγκεκριμένη περιοχή.

 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης