Βραζιλία: Νέος κύκλος διαδηλώσεων από εκπαιδευτικούς ενόψει Μουντιάλ

Βραζιλία: Νέος κύκλος διαδηλώσεων από εκπαιδευτικούς ενόψει Μουντιάλ

Περίπου 100 καθηγητές που πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις, περικύκλωσαν το ξενοδοχείο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου συγκεντρώθηκε η ομάδα της Βραζιλίας

Βραζιλία: Νέος κύκλος διαδηλώσεων από εκπαιδευτικούς ενόψει Μουντιάλ
Οι ποδοσφαιριστές της «Σελεσάο» ξεκίνησαν τη Δευτέρα την προετοιμασία τους για το επερχόμενο Μουντιάλ που θα διοργανώσει η χώρα τους εν μέσω πολιτικών διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Περίπου 100 καθηγητές που πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις, περικύκλωσαν το ξενοδοχείο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου συγκεντρώθηκε η ομάδα της Βραζιλίας. Οι διαδηλωτές απαίτησαν περισσότερα χρήματα για την εκπαίδευση και επέκριναν την κυβέρνηση για τα τεράστια ποσά που διέθεσε για τη διοργάνωση, η οποία αρχίζει στις 12 Ιουνίου.

«Δεν θα υπάρξει Παγκόσμιο Κύπελλο» φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ στη συνέχεια προσπάθησαν να μπλοκάρουν την πορεία του λεωφορείου που λίγο αργότερα θα μετέφερε τους παίκτες και τον προπονητή, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, χωρίς όμως επιτυχία, καθώς το όχημα τους προσπέρασε χάρις και στην αστυνομική συνοδεία που υπήρχε.

Κλείσιμο
«Το Μουντιάλ δεν μας ενδιαφέρει! Θέλουμε περισσότερα χρήματα για την υγεία και την εκπαίδευση!» φώναζαν οι διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους φορούσαν κόκκινες μύτες κλόουν. Οι εκπαιδευτικοί του κράτους του Ρίο βρίσκονται σε απεργία από τις 12 Μαΐου. Ζητούν αύξηση των μισθών κατά 20% για όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο κράτος και τους δήμους.

«Είναι εξωφρενικό να έχουν δαπανήσει τεράστια ποσά για ανακαινίσεις και κατασκευές γηπέδων, ενώ μέχρι τώρα κανένα από τα θύματα της τραγωδίας του 2011 δεν έχει αποκτήσει στέγη», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας διαμαρτυρόμενος καθηγητής. 

Η εθνική ποδοσφαίρου
Ο Σκολάρι, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Estado de Sao Paulo», υποστήριξε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη χώρα δεν επηρεάζουν τους παίκτες του. «Οι ποδοσφαιριστές δεν δίνουν προσοχή σε αυτές», είπε και τόνισε ότι η εθνική ομάδα δεν είναι υπεύθυνη για την κακή κατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών και των εγκαταστάσεων στη Βραζιλία. «Τους δρόμους τους κατασκευάζει η κυβέρνηση και όχι οι παίκτες με την ομοσπονδία. Ο δικός μας ρόλος είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης