Λετονία: Ρώσοι ανέμισαν την αποσχιστική σημαία του ουκρανικού Ντονέτσκ

Λετονία: Ρώσοι ανέμισαν την αποσχιστική σημαία του ουκρανικού Ντονέτσκ

Μέλη της ρωσικής μειονότητας συγκεντρώθηκαν μπροστά από μνημείο για τη σοβιετική νίκη στη Ρίγα, την ώρα που βετεράνοι παρουσίαζαν τα μετάλλιά τους

Η τρομακτική βιαιότητα της πιο αθώας ηλικίας
Λετονία: Ρώσοι ανέμισαν την αποσχιστική σημαία του ουκρανικού Ντονέτσκ
Μέλη της ρωσικής μειονότητας της Λετονίας στη διάρκεια της τελετής για την 69η επέτειο για το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, την Παρασκευή, στη Ρίγα, ανέμισαν τη σημαία της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέσκ.

«Είναι λυπηρό που υπήρξαν άνθρωποι οι οποίοι προσπάθησαν να διαταράξουν την τελετή με τέτοιες προκλήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κάρλις Άιχενμπαουμς, επικρίνοντας έντονα το περιστατικό.

Από μέλη της ρωσικής μειονότητας αποτελούνταν κυρίως η ομάδα, η οποία συγκεντρώθηκε μπροστά από μνημείο για τη σοβιετική νίκη στη Ρίγα, την ώρα που βετεράνοι παρουσίαζαν τα μετάλλιά τους.

Ο φιλορώσος ακτιβιστής Βλαντίμιρς Λίντερμανς και οι σύντροφοί του κυμάτισαν μια μεγάλη μαύρη - μπλε - κόκκινη σημαία των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας, εν μέσω πολλών ρωσικών σημαιών. Ο κ. Λίντερμανς είχε προσπαθήσει μάταια το 2012 να γίνει η ρωσική επίσημη γλώσσα της Λετονίας, πρώην σοβιετικής δημοκρατίας με δύο εκατομμύρια κατοίκους, το ένα τέταρτο των οποίων είναι ρωσικής καταγωγής. «Οι άνθρωποι που μάχονται σήμερα στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ επιθυμούν την ελευθερία και τον σεβασμό του νόμου και είμαι εδώ για να τους υποστηρίξω», επεσήμανε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης