Ουκρανία: Στα χέρια φιλορώσων η εισαγγελία του Ντονέτσκ

Ουκρανία: Στα χέρια φιλορώσων η εισαγγελία του Ντονέτσκ

Πληροφορίες κάνουν λόγο για πυροβολισμούς και αρκετούς τραυματίες


Ουκρανία: Στα χέρια φιλορώσων η εισαγγελία του Ντονέτσκ
Οι διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας μετατράπηκαν σε βίαιες συγκρούσεις, όταν περίπου 300 φιλορώσοι διαδηλωτές περικύκλωσαν την εισαγγελία της πόλης.

Σύμφωνα με ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην πόλη, οι φιλορώσοι αποσχιστές εισέβαλαν και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους του γραφείο του Εισαγγελέα.

Οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο με πέτρες, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψεις.

Πληροφορίες έκαναν λόγο για πυροβολισμούς και αρκετούς τραυματίες, ενώ όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία από το Twitter, οι διαδηλωτές κατέβασαν τη σημαία της Ουκρανίας και της έβαλαν φωτιά.

Κλείσιμο


Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε στην Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, την απόσυρση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που επιχειρούν στην ταραχώδη νοτιοανατολική Ουκρανία, ως βασικό ζητούμενο για την εκτόνωση της κρίσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας,
ο κ. Πούτιν τόνισε στην κ. Μέρκελ πως η αποκλιμάκωση της κρίσης προϋποθέτει τον τερματισμό της βίας και την έναρξη εθνικού διαλόγου για αναθεώρηση του Συντάγματος, που θα παραχωρεί μεγαλύτερη αυτονομία στις επαρχίες της Ουκρανίας.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης