ΗΠΑ: Ανησυχία για τον δημοσιογράφο του Vice News που απήχθη στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Ανησυχία για τον δημοσιογράφο του Vice News που απήχθη στην Ουκρανία

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τη Ρωσία «να χρησιμοποιήσει την επιρροή της, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και άμεση απελευθέρωση των ομήρων»


ΗΠΑ: Ανησυχία για τον δημοσιογράφο του Vice News που απήχθη στην Ουκρανία
Την έντονη ανησυχία τους για τη ζωή του δημοσιογράφου Σάιμον Οστρόφσκι, ο οποίος εργάζεται για τον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Vice News και απήχθη από φιλορώσους στην πόλη Σλαβιάνσκ της Ουκρανίας, εξέφρασαν την Τετάρτη Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην Ουκρανία είπαν ότι ο Οστρόφσκι συνελήφθη από ενόπλους φιλορώσους αυτονομιστές τη Δευτέρα μαζί με άλλα άτομα όμως, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, δεν έχει ακόμη αφεθεί ελεύθερος.

Κλείσιμο
Εκτός από τον Αμερικανό δημοσιογράφο, στα χέρια των φιλορώσων βρίσκεται και μια Ουκρανή συνάδελφός του, η Ίρμα Κρατ.

Σε σημερινές της δηλώσεις η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι, είπε ότι οι ΗΠΑ «ανησυχούν βαθιά» για τις αναφορές περί απαγωγής του Σάιμον Οστρόφσκι, καταδικάζοντας την πράξη αυτή.

Μάλιστα, η Ψάκι κάλεσε τη Ρωσία «να χρησιμοποιήσει την επιρροή της σε αυτές τις ομάδες στην ανατολική Ουκρανία, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και άμεση απελευθέρωση των ομήρων».

Ωστόσο, παρά τις πληροφορίες που έρχονται από την Ουκρανία, ο Βιάτσεσλαβ Πονομάρεφ, αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος της πόλης Σλαβιάνσκ είπε ότι ο Σάιμον Οστρόφσκι «δεν κρατείται, δεν απήχθη και πως δεν συνελήφθη».

Χθες, το Vice News ανέφερε στον ιστότοπό του ότι «είναι ενήμερο για την κατάσταση και βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και άλλες κυβερνητικές αρχές για να διασφαλίσει την ασφάλεια του φίλου και συναδέλφου Σάιμον Οστρόφσκι».

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος καλύπτει τα γεγονότα στην Ουκρανία εδώ και πολλές εβδομάδες και η τελευταία του ανάρτηση στο Twitter έγινε την Δευτέρα, αφού παρακολούθησε μια συνέντευξη Τύπου ενός αυτονομιστή ηγέτη.  Σε αυτήν ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μια γυναίκα «μας αποκάλεσε όλους ψεύτες» και κατόπιν ζήτησε από τους δημοσιογράφους να κάνουν μια δωρεά για την κηδεία των ακτιβιστών που σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών την προηγούμενη ημέρα.

Το παρακάτω βίντεο με το ρεπορτάζ του Σάιμον Οστρόφσκι από την πόλη Σλαβιάνσκ αναρτήθηκε στο Vice News την Κυριακή 20 Απριλίου...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης