Ουκρανοί στρατιώτες αποσύρονται από το Σλαβιάνσκ - Εγκαταλείπουν τα τεθωρακισμένα τους

Ουκρανοί στρατιώτες αποσύρονται από το Σλαβιάνσκ - Εγκαταλείπουν τα τεθωρακισμένα τους

Περίπου 300 Ουκρανοί στρατιώτες συμφώνησαν να εγκαταλείψουν τα τεθωρακισμένα τους και τα όπλα τους και να επιστρέψουν στη βάση τους - Κάποιοι εξ αυτών τάσσονται υπέρ των φιλορώσων «αυτονομιστών»

Ουκρανοί στρατιώτες αποσύρονται από το Σλαβιάνσκ - Εγκαταλείπουν τα τεθωρακισμένα τους

Τη στιγμή που το Κίεβο επιχειρεί την εξόντωση του «ξένου εισβολέα», το Russia Today αναφέρει πως δεκάδες Ουκρανών στρατιωτών που έχουν αποσταλεί στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, αποσύρονται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι στρατιώτες που υπηρετούν την «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» της ουκρανικής κυβέρνησης αποχωρούν από το σημείο μαζικά.


Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, περίπου 300 Ουκρανοί στρατιώτες συμφώνησαν να εγκαταλείψουν τα τεθωρακισμένα τους και τα όπλα τους και να επιστρέψουν στη βάση τους έπειτα από διαπραγματεύσεις στο Σλαβιάνσκ.

Κλείσιμο

Μάλιστα, μερικοί από αυτούς εκφράζουν την υποστήριξή τους στους φιλορώσους και άλλοι είναι ενάντια στον εμφύλιο πόλεμο.

«Καταφέραμε να διαπραγματευτούμε μαζί τους. Γύρω στους 300 στρατιώτες αποφάσισαν να καταθέσουν τα όπλα τους και να επιστρέψουν σπίτι τους», δήλωσε ένας ακτιβιστής, σύμφωνα με το Russia Today.

Παρόλα αυτά, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες σχετικά με το αν οι ακτιβιστές επιτρέπουν ή όχι στους στρατιώτες να κρατήσουν τα όπλα τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους, πάντως, που βρέθηκαν στο σημείο δεν επετράπη στους στρατιώτες να επιστρέψουν στα τεθωρακισμένα που εγκατέλειψαν νωρίτερα. Ωστόσο, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα κάποιοι εξ αυτών αποχώρησαν έχοντας στην κατοχή τους τα όπλα τους.

Στο μεταξύ, οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι επικρατεί ήσυχο κλίμα και ότι οι στρατιώτες έφτασαν στο σημείο κρατώντας τη ρωσική σημαία, σύμφωνα με το Russia-24 TV.

Παράλληλα, αναρτήθηκαν φωτογραφίες στο Διαδίκτυο που απεικονίζουν γυναίκες και παιδιά να ποζάρουν μπροστά στα τεθωρακισμένα του ουκρανικού στρατού και να φωτογραφίζονται με στρατιώτες που φέρουν κορδέλες, οι οποίες παραπέμπουν στο ρωσικό λάβαρο του Αγίου Ανδρέα.

 

 

 

 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης