Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Ολάντ για την κρίση στην Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Ολάντ για την κρίση στην Ουκρανία

Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει σημαντικές πρόσθετες δαπάνες αν συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Ολάντ για την κρίση στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, τη Δευτέρα, πέραν των συνομιλιών του με το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με το Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ για την κρίση στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Πρόεδρος συνομίλησε με το Γάλλο Πρόεδρο για την επιδείνωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία, όπου φιλορωσικοί αυτονομιστές, με την υποστήριξη και το συντονισμό που έχουν από την πλευρά της Μόσχας, έχουν εντείνει την εκστρατεία τους για να υπονομεύσουν και να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας. Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει σημαντικές πρόσθετες δαπάνες αν συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά.

Ο πρόεδρος Ομπάμα σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει ενεργήσει με μεγάλη αυτοσυγκράτηση και εξήρε τις προσπάθειες της ουκρανικής κυβέρνησης να ενοποιήσει τη χώρα με τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων προεδρικών εκλογών στις 25 Μαΐου και τη συνέχιση μιας διαδικασίας συνταγματικής μεταρρύθμισης χωρίς αποκλεισμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης