Η Μέρκελ έρχεται Αθήνα στα «γενέθλιά» της

Η Μέρκελ έρχεται Αθήνα στα «γενέθλιά» της

Τι γιορτάζει η γερμανίδα καγκελάριος

Η Μέρκελ έρχεται Αθήνα στα «γενέθλιά» της
Tην τιμητική της έχει η Άνγκελα Μέρκελ που επισκέπτεται τη χώρα μας καθώς συμπλήρωσε 3061 μέρες στην καγκελαρία της Γερμανίας - συνολικά 9 χρόνια- και την ίδια ώρα γιορτάζει 14 χρόνια ως επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Στις 10 Aπριλίου του 2000, η Μέρκελ εξελέγη στο Έσσεν για πρώτη φορά πρόεδρος του CDU.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα "Bild," μόνο ο μέντοράς της, Χέλμουτ Κολ αλλά και ο Κόνραντ Αντενάουερ είναι οι μόνοι ηγέτες που έμειναν στην εξουσία για περισσότερο διάστημα απ΄ότι η Μέρκελ. Ο Κολ που διετέλεσε 16 χρόνια καγκελάριος, έμεινε στην εξουσία για 5869 ημέρες και ο Αντενάουερ, 14 χρόνια στην καγκελαρία για 5143 ημέρες.

Ο γερμανικός Τύπος κάνει μία αποτίμηση του έργου της Μέρκελ επισημαίνοντας πως από "κορίτσι" του Χέλμουτ Κολ έγινε η καγκελάριος της κρίσης.

Η Μέρκελ που ανέλαβε την καγκελαρία στς 22 Νοεμβρίου του 2005, επισκέπτεται σήμερα τη χώρα μας και ο γερμανικός Τύπος κάνει αναφορά στο ταξίδι της. "Η Γερμανίδα καγκελάριος πραγματοποιεί στην Ελλαδα ένα ταξίδι- αστραπή, ένα 24ωρο μετά την έκρηξη βόμβας στη καρδιά της Αθήνας".

Τα γερμανικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι η Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα, μία χώρα που έχει γονατίσει από τα μέτρα λιτότητας και είναι πρωταθλήτρια στην διαφθορά. Την ίδια ώρα υπογραμμίζουν πως Έλληνες διαδηλωτές θα... καλωσορίσουν την Μέρκελ με πλακάτ, όπως γράφει η Bild" που προσθέτει: «Η Μέρκελ θα προσπαθήσει να δώσει θάρρος στους Έλληνες για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις».

Οι γερμανικές εφημερίδες αναφέρουν επίσης πως η επίσκεψη της Μέρκελ πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης