Ουκρανία: Δολοφονήθηκε απαχθείς ακροδεξιός δημοσιογράφος

Ουκρανία: Δολοφονήθηκε απαχθείς ακροδεξιός δημοσιογράφος

Ο νεκρός Βασίλι Σεργκουιένκο είχε δεχθεί πρόσφατα απειλές και η δολοφονία του μπορεί να συνδέεται με άρθρα που είχε γράψει σχετικά με ισχυρό επιχειρηματία της περιοχής, τον οποίο το κόμμα δεν κατονομάζει

Ουκρανία: Δολοφονήθηκε απαχθείς ακροδεξιός δημοσιογράφος
Νεκρός βρέθηκε, μία μέρα μετά την απαγωγή του, δημοσιογράφος και μαχητικός υποστηρικτής του ουκρανικού ακροδεξιού κόμματος Σβόμποντα («Ελευθερία»), ο οποίος μάλιστα έφερε σημάδια βασανισμού, ανακοίνωσε την Κυριακή το κόμμα.

Η σορός του Βασίλι Σεργκουϊένκο βρέθηκε το Σάββατο σε δάσος κοντά στο χωριό Βιγκράιεφ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, περίπου 120 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Κιέβου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Έφερε «σημάδια βασανισμού» και τραύματα με μαχαίρι και είχε «ανοιγμένο κρανίο», σύμφωνα με το Σβόμποντα, το οποίο διευκρινίζει ότι ο δημοσιογράφος είχε απαχθεί από το σπίτι του την Παρασκευή το βράδυ από τρεις άγνωστους οι οποίοι τον είχαν αναγκάσει να επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο.

Κλείσιμο
Η τοπική εισαγγελία επιβεβαίωσε την ανακάλυψη της σορού του δημοσιογράφου χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το Σβόμποντα, ο Βασίλι Σεργκουιένκο είχε δεχθεί πρόσφατα απειλές και η δολοφονία του μπορεί να συνδέεται με άρθρα που είχε γράψει σχετικά με ισχυρό επιχειρηματία της περιοχής, τον οποίο το κόμμα δεν κατονομάζει.

Εκτός από τις δημοσιογραφικές του δραστηριότητες, ήταν ακτιβιστής του Σβόμποντα και είχε συμμετάσχει στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Κιέβου, οι οποίες κατέληξαν στην πτώση της φιλορωσικής ουκρανικής κυβέρνησης στα τέλη Φεβρουαρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης