Γιακούζα: Η ιαπωνική Μαφία αποκτά... ιστοσελίδα!

Γιακούζα: Η ιαπωνική Μαφία αποκτά... ιστοσελίδα!

Καθώς βλέπει ότι ο αριθμός των μελών της συρρικνώνεται δραματικά

Γιακούζα: Η ιαπωνική Μαφία αποκτά... ιστοσελίδα!
Η μαφία στην Ιαπωνία δεν είναι όμοια με την έννοια που δίνουμε στον όρο στη Δύση, αφού τα μέλη της δεν κρύβονται από την αστυνομία και μάλιστα κυκλοφορούν με επαγγελματικές κάρτες!

Η Yakuza, όπως είναι το όνομα της ιαπωνικής μαφίας, διαθέτει αρκετά συνδικάτα στη χώρα, με γνωστότερο το Yamaguchi-gumi, το οποίο πρόσφατα θέλησε να ταυτιστεί με τις ανάγκες της εποχής και δημιούργησε ιστοσελίδα, αλλά και το δικό του τραγούδι.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό λαϊκό τραγούδι, που εκθειάζει το πνεύμα «Ninkyo», σύμβολο του άνδρα που μάχεται την αδικία και βοηθά τους αδύναμους. 

Το τελευταίο διάστημα, με την οικονομική κρίση, τα μέλη της μαφίας έχουν λιγοστέψει και οι υπεύθυνοι της Yakuza κάνουν ό,τι μπορούν, για να προσελκύσουν «οπαδούς».
Κλείσιμο

Με το νέο website η ιαπωνική μαφία επιθυμεί να δείξει ένα ανθρώπινο πρόσωπο υποστηρίζοντας ότι είναι εναντίον των ναρκωτικών, ενώ μέλη της φωτογραφίζονται να μαζεύουν τα σκουπίδια δίπλα στον ποταμό Τόγκα που βρίσκεται στη πόλη Κόμπε, όπου έχει και τα γραφεία της η Yakuza.

O δημοσιογράφος και συγγραφέας Jake Adelstein, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το οργανωμένο έγκλημα στην Ιαπωνία, δήλωσε ότι η Yakuza θέλει να δείξει ένα ανθρώπινο πρόσωπο με στόχο να προσελκύσει νέα μέλη ενώ στην πράξη ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Παράλληλα αξιωματικοί της ιαπωνικής αστυνομίας δήλωσαν ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν αν η νέα ιστοσελίδα (zenkokumayakubokumetsudoumei) ανήκει στην ιαπωνική μαφία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης