Πωλείται η έπαυλη όπου έζησε η πραγματική «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»
Το σπίτι που ενέπνευσε τον Λούις Κάρολ να γράψει το αριστούργημά του βρίσκεται στην αγγλική εξοχή, στην περιοχή Τσελτενχαμ
Ένα σπίτι πέντε υπνοδωματίων είναι η έπαυλη του 19ου αιώνα όπου έζησε το κοριτσάκι που ενέπνευσε το συγγραφέα Λούις Κάρολ να γράψει τις περιπέτειες της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων», ενός από τα πιο πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα παγκοσμίως.
Η έπαυλη πωλείται προς ένα εκατομμύριο λίρες Αγγλίας, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, που πάντως θεωρείται λογική τιμή για ένα τέτοιο ακίνητο και με τόσο σημαντικό παρελθόν. Στο σπίτι αυτό έμεινε ο Κάρον για τέσσερις νύχτες στα 1860, φιλοξενούμενος της οικογένειας, μέλος της οποίας ήταν και ένα τατράχρονο κοριτσάκι, η αληθινή «Αλίκη».
Μαζί με το σπίτι μάλιστα πωλείται και ένας καθρέφτης της ίδιας εποχής, που θεωρείται ότι αποτέλεσε την έμπνευση του συγγραφέα για τις περιπέτειες «Μέσα από το γυαλί που βλέπει» και «Τι βρήκε εκεί η Αλίκη», δύο από τα κεφάλαια του βιβλίου.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.