«Μερικές φορές με τρομάζεις», έλεγε η δολοφονηθείσα Ρίβα στον Πιστόριους

«Μερικές φορές με τρομάζεις», έλεγε η δολοφονηθείσα Ρίβα στον Πιστόριους

Μήνυμα που είχε στείλει η άτυχη γυναίκα προς τον Νοτιοαφρικανό παραολυμπιονίκη, λίγες ημέρες πριν χάσει τη ζωή της, αποκάλυψε σήμερα στο δικαστήριο ο αστυνόμος Φρανσουά Μολέρ - Νέες καταθέσεις γειτόνων που «καίνε» τον Όσκαρ

«Μερικές φορές με τρομάζεις», έλεγε η δολοφονηθείσα Ρίβα στον Πιστόριους
Η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους για την υπόθεση δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ, συνεχίστηκε και σήμερα με μια μια συγκλονιστική αποκάλυψη.

Αστυνομικός διευθυντής που χειρίστηκε από την αρχή την υπόθεση, ανέγνωσε τα μηνύματα που είχε στείλει η Στέενκαμπ στο κινητό του συντρόφου της, λίγο πριν από τον φόνο της και ένα από αυτά έλεγε: «με τρομάζεις κάποιες φορές».

Κλείσιμο
Ο αστυνόμος Φρανσουά Μολέρ είπε ότι κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε μηνύματα που είχαν σβηστεί από το κινητό του παραολυμπιονίκη πρωταθλητή, αλλά και σε μηνύματα της Στέενκαμπ.

«Με τρομάζεις μερικές φορές και όπως μου μιλάς άγρια και όπως συμπεριφέρεσαι απέναντί μου», έγραφε η Ρίβα σε μήνυμά της στον Πιστόριους, μετά από ένα καυγά που είχε το ζευγάρι. «Θέλω να αγαπώ και να με αγαπούν, να είμαι ευτυχισμένη και να κάνω κάποιον το ίδιο ευτυχισμένο», συνέχιζε η άτυχη κοπέλα εκείνο το βράδυ που έγραφε μηνύματα στο σύντροφό της για να γεφυρώσει τα πράγματα, μετά από έναν καυγά.

Κάποιο βράδυ που το ζευγάρι είχε βγει, φαίνεται πως ο Όσκαρ Πιστόριους έκανε «σκηνή» στη Ρίβα, μιλώντας της άσχημα μπροστά σε κόσμο, ενώ μάλιστα την είχε πάρει να φύγουνε πολύ νωρίς, θεωρώντας πως η κοπέλα «φλέρταρε». 

«Δεν έκανα φλερτ με κανέναν», έγραφε η Ρίβα, «αισθάνομαι αηδία και μόνο που το υποθέτεις και που έκανες σκηνή στο τραπέζι και με πήρες να φύγουμε νωρίς. Ζούμε σε μια σχέση με δύο επίπεδα, όπου εσύ μπορείς να θυμώνεις με το πώς χειρίζομαι τα πράγματα, ενώ αντιδράς αμέσως και γίνεσαι απόμακρος όταν δεν είσαι χαρούμενος. Κάθε πέντε λεπτά ακούω ότι έβγαινες και με άλλη γκόμενα. Πραγματικά, είχες πολλές σχέσεις για να ταράζεσαι όποτε αναφέρω μια αστεία ιστορία που συνέβη σε μια παλιά μου σχέση», κατέληγε το μήνυμα της Ρίβα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα τηλέφωνα του Πιστόριους, η απάντηση που έλαβε η κοπέλα, ήταν μεν απολογητική, αλλά προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσει υπέρ των θέσεών του και όχι συμπονετική γι' αυτήν.

Ο Πιστόριους είχε υποστηρίξει ότι είχε ξεχάσει τον κωδικό PIN του IPhone κινητού του, όμως οι αρχές κατάφεραν να αποσπάσουν  τις απαραίτητες πληροφορίες, σε συνεργασία με την Apple. Παράλληλα εμμένει στον ισχυρισμό του ότι δεν σκότωσε βάση σχεδίου την Ρίβα, αλλά την πυροβόλησε επειδή θεώρησε πως στο σπίτι είχε μπει κάποιος κλέφτης.

Τι κατέθεσαν οι γείτονες

Πριν από αυτήν την αποκάλυψη, στο δικαστήριο είχε καταθέσει η μάρτυρας Ανετ Στρίπ, η οποία ισχυρίστηκε πως τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου, είχε ξυπνήσει από κάποιους ήχους που έμοιαζαν με πυροβολισμούς, όπως ισχυρίστηκε.

«Είδα τα φώτα ανοιχτά στο σπίτι του Πιστόριους και έπειτα από λίγο άκουσα φριχτά γυναικεία ουρλιαχτά. Στη συνέχεια, άκουσα έναν άνδρα και μία γυναίκα να ουρλιάζουν ταυτόχρονα, πριν αρχίσει ένας δεύτερος γύρος πυροβολισμών και στη συνέχεια ακολούθησε σιωπή.» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο σύζυγος της Στιπ, Γιόχαν, είχε επίσης καταθέσει ως μάρτυρας νωρίτερα στη δίκη. Περιέγραψε πώς πήγε στο σπίτι του Πιστόριους και προσπάθησε να επαναφέρει στη ζωή την Στέενκαμπ αλλά ήταν ήδη «θανάσιμα τραυματισμένη» όπως δήλωσε.

Η υπεράσπιση, στη συνέχεια, προσπάθησε να διαψεύσει την κατάθεση της Στιπ, όταν, κάτω από δύσκολες ερωτήσεις, παραδέχθηκε ανακρίβεια σε σχέση με την ενυπόγραφη κατάθεσή της στην αστυνομία.


Παράταση της δίκης μέχρι τις 16 Μαΐου


Το δικαστήριο της Πρετόρια ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η δίκη του Νοτιοαφρικανού Παραολυμπιονίκη θα παραταθεί ως τις 16 Μαΐου.

Αρχικά η δίκη αναμενόταν να διαρκέσει για τρεις εβδομάδες περίπου, ωστόσο τώρα θα επεκταθεί μέχρι τα μέσα Μαϊου. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην παράταση καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει μόλις 18 από τους 107 πιθανούς μάρτυρες.

«Η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους θα συνεχισθεί ενώπιον του δικαστηρίου του Γκάουτενγκ (Πρετόρια) από τη Δευτέρα 24 Μαρτίου ως την Παρασκευή 4 Απριλίου» και στη συνέχεια θα διακοπεί για δέκα ημέρες, επειδή το δικαστήριο κλείνει τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου.

«Μετά το διάλειμμα, η δίκη θα συνεχισθεί από τη Δευτέρα 14 Απριλίου ως την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014» διευκρινίζει ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης