Μαλαισία: Ο συγκυβερνήτης πετούσε για πρώτη φορά χωρίς εκπαιδευτή

Μαλαισία: Ο συγκυβερνήτης πετούσε για πρώτη φορά χωρίς εκπαιδευτή

Ο 27χρονος Φαρίκ Αμντούλ Χαμίντ είχε πιλοτάρει Boeing 777 άλλες πέντε φορές με επιτηρητή

Μαλαισία: Ο συγκυβερνήτης πετούσε για πρώτη φορά χωρίς εκπαιδευτή

Τη στιγμή που ο θρήνος σκοτεινιάζει τα πρόσωπα των αγαπημένων των αγνοουμένων της μοιραίας πτήσης MH370, νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε μία προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που κυριαρχούν σχετικά με την εξαφάνιση του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Malaysia Airlines, που επικαλείται ο βρετανικός Telegraph, ο 27χρονος Φαρίκ Αμντούλ Χαμίν, πετούσε για πρώτη φορά Boeing 777 χωρίς εκπαιδευτή.

Κλείσιμο

Η Malaysia Airlines αποκάλυψε ότι ο 27χρονος, ο οποίος εντάχθηκε στην αεροπορική εταιρία προ επταετίας, είχε πιλοτάρει άλλες πέντε φορές Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών.

«Κατά τις πρώτες πέντε πτήσεις ο συγκυβερνήτης πετάει με έναν επιτηρητή πιλότο, όπως λέγεται», δήλωσε ο Αχμάντ Τζαουχάρι Γιαχία, εκπρόσωπος της εταιρίας.

«Πέρασε επιτυχώς τις πέντε πρώτες πτήσεις. Δε βλέπουμε κανένα πρόβλημα με εκείνον», συμπλήρωσε.

Ο Φαρίκ Αμντούλ Χαμίν, λάτρευε να πετάει και προγραμμάτιζε να παντρευτεί την επίσης πιλότο αγαπημένη του, ενώ είχε 2.763 ώρες πτήσης.

Σύμφωνα με τον Στίβεν Μπαζντιγκαν, πρώην πιλότος της British Airways η απειρία του συγκυβερνήτη πιθανώς να μην επηρέασε την ασφαλή πορεία της πτήσης.

Μάλιστα, όπως είπε, ο 27χρονος πρέπει να έχει περάσει όλα τα απαραίτητα τεστ πριν αναλάβει μόνος, δίχως την παρουσία εκπαιδευτή, να πιλοτάρει ένα τέτοιο αεροσκάφος.

Την ίδια στιγμή, οι μαλαισιανές αερογραμμές δήλωσαν πως ο κυβερνήτης Ζάχαρι Αχμάντ Σαχ, ήταν εξεταστής, αλλά παρόλα αυτά δεν ενεργούσε στην πτήση ως εκπαιδευτής.

Όλα αυτά, την ώρα που το σενάριο της εσκεμμένης αλλαγής πορείας του αεροσκάφους ερευνάται από τις τοπικές αρχές, παρότι δεν έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία για έναν από τους δύο πιλότους.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης