Boeing 777: Οι Αυστραλοί ελπίζουν ότι θα βρουν... κάτι

Boeing 777: Οι Αυστραλοί ελπίζουν ότι θα βρουν... κάτι

Οι τοπικές αρχές ερευνούν το τελευταίο τηλεφώνημα του κυβερνήτη του Boeing 777 - Απάντηση στην καταγγελία της Inmarsat δίνει ο υπουργός Μεταφορών

Boeing 777: Οι Αυστραλοί ελπίζουν ότι θα βρουν... κάτι

Απάντηση, αν και καθυστερημένη, στην καταγγελία της βρετανικής εταιρίας Inmarsat για αργοπορία των τοπικών αρχών, έδωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσείν.

Σύμφωνα με την Inmarsat οι μαλαισιανές αρχές είχαν στη διάθεσή τους στοιχεία τα οποία έδειχναν ότι το Boeing 777 πέταξε για ακόμα επτά ώρες αφού εξαφανίστηκε από το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, αλλά δεν τα αξιοποίησαν.

Κλείσιμο

Ο υπουργός δήλωσε πως δε γνωστοποίησαν τα δεδομένα που είχαν στην κατοχή τους, καθώς όπως είπε χρειάζονταν ανάλυση και επομένως ήταν απαραίτητος αρκετός χρόνος μέχρι να αξιοποιηθούν.

Την ίδια ώρα, οι τοπικές αρχές ερευνούν τις τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποίησε ο 53χρονος κυβερνήτης, Ζαχάρι Αχμάντ Σαχ και κυρίως το τελευταίο τηλεφώνημα πριν απογειώσει το μοιραίο αεροσκάφος.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος των μαλαισιανών αερογραμμών οι πληροφορίες βρίσκονται στα χέρια των ειδικών της αστυνομίας της χώρας, οι οποίοι εστιάζουν στο «μυστηριώδες τηλεφώνημα» που έκανε ο πιλότος πριν αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 8 Μαρτίου.

«Ελπίζουμε ότι ο άνθρωπος στην άλλη γραμμή μπορεί να προσφέρει πληροφορίες - κλειδιά ώστε να κατανοήσουμε το μυστήριο που καλύπτει την πτήση MH370», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας.

Παράλληλα, το κυνήγι του… θησαυρού συνεχίζεται από τις αυστραλιανές αρχές, οι οποίες έχουν επιστρατεύσει αεροσκάφη για τον εντοπισμό των αντικειμένων που έχουν καταγραφεί από δορυφόρο και ενδέχεται να ανήκουν στο Boeing 777.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες και προβλέψεις των περασμένων ημερών, ο καιρός δείχνει βελτίωση και αυτό ευνοεί τις έρευνες.

Όπως είπε ο πιλότος της Βασιλικής Αυστραλιανής Αεροπορίας, Ράσελ Άνταμς, μπορεί να μην εντοπίστηκαν τα ευμεγέθη αντικείμενα, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι αν ο καιρός παραμείνει ευνοϊκός τότε «σύντομα θα βρούμε κάτι».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης