Ερντογάν: «Θα ξεριζώσω το Twitter»

Ερντογάν: «Θα ξεριζώσω το Twitter»

Νωρίτερα, αυτό τον μήνα είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης του facebook και του YouTube στην Τουρκία

Ερντογάν: «Θα ξεριζώσω το Twitter»
Έπειτα από τις απειλές ότι η κυβέρνησή του μπορεί να κλείσει το facebook και το YouTube μετά τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 30 Μαρτίου, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά δήλωσε ανοιχτά ότι θα απαγορεύσει και το Twitter στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός του στην επαρχία της Προύσας την Πέμπτη είπε ότι υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων σχετικά με το κλείσιμο του Twitter στη χώρα και ότι η κυβέρνησή του «θα ξεριζώσει το Twitter και όλα τα συναφή».

Νωρίτερα, αυτό τον μήνα, ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης του facebook και του YouTube στην Τουρκία, μετά τις δημοτικές εκλογές, στον απόηχο της διαρροής στο YouTube συνομιλιών που φέρονται να τον εμπλέκουν σε υποθέσεις διαφθοράς και ελέγχου του Τύπου.

«Είμαστε αποφασισμένοι σε αυτό το ζήτημα. Δε θα αφήσουμε αυτό το έθνος στο έλεος του YouTube και του facebook», είχε χαρακτηριστικά δηλώσει ο Ερντογάν, προσθέτοντας πως «θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα με τον πιο σκληρό τρόπο». 

Οι επικριτές του Τούρκου πρωθυπουργού λένε ότι ο Ερντογάν, έπειτα από τα όσα συνέβησαν στο πάρκο Γκεζί και τον θάνατο του 15χρονου, ενδεχομένως φοβάται μία «Αραβική Άνοιξη» στην Τουρκία και για το λόγο αυτό θέλει να απαγορεύσει την πρόσβαση στα social media. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης