Μαλαισία: Το σενάριο αυτοκτονίας ενός εκ των δύο πιλότων ερευνούν οι αστυνομικές αρχές

Μαλαισία: Το σενάριο αυτοκτονίας ενός εκ των δύο πιλότων ερευνούν οι αστυνομικές αρχές

Ξανά στο τραπέζι το ενδεχόμενο κάποιος από τους δύο κυβερνήτες να σχεδίαζε «βουτιά» θανάτου

Μαλαισία: Το σενάριο αυτοκτονίας ενός εκ των δύο πιλότων ερευνούν οι αστυνομικές αρχές

Την ώρα που συνεχίζεται το θρίλερ με το εξαφανισμένο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών που χάθηκε από τα ραντάρ προ δέκα ημερών, επιστρέφει στην καρδιά των ερευνών το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας ενός εκ των δύο πιλότων του Boeing 777.

Παρότι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στέλεχος της Malaysia Airlines δήλωσε πως έπειτα από έρευνα της αστυνομίας δε βρέθηκε σημείωμα αυτοκτονίας στο σπίτι του 52χρονου κυβερνήτη, Ζαχάρι Αχμάντ Σαν, ο υπουργός Μεταφορών Χισαμουντίν Χουσείν δήλωσε πως οι τοπικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν το σενάριο της αυτοκτονίας.

Κλείσιμο

Παρόλα αυτά αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τους κυβερνήτες ή τους επιβάτες για το αν αντιμετώπιζαν προσωπικά προβλήματα, λέγοντας πως δε μπορεί να αποκαλύψει τίποτα προς το παρόν.

Βέβαια, το στέλεχος των μαλαισιανών αερογραμμών τόνισε πως τα ψυχολογικά τεστ στους πιλότους ήταν συχνά. Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανή βελτίωση των τεστ αυτών, δήλωσε πως εφόσον είναι απαραίτητο θα γίνουν ακόμα πιο αυστηρά.

Την ίδια στιγμή, είπε στους δημοσιογράφους ότι το σύστημα ACARS έσβησε εσκεμμένα αφού το αεροσκάφος πέρασε την πόλη της Μαλαισίας, Κότα Μπάρου, και αργότερα έσβησε ο αναμεταδότης.

Σχετικά με το σενάριο τρομοκρατίας, πάντως, ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε πως δεν υπάρχει ανάληψη από καμία οργάνωση, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί το αεροσκάφος ακέραιο. Στο μεταξύ, επισήμανε ότι αναμένεται «η αποστολή στοιχείων επιβατών από κάποιες χώρες».

Με το σενάριο αυτοκτονίας, πάντως δείχνει να συμφωνεί και η αμερικανική πλευρά, με τον Ρεπουμπλικανό Πιτ Κινγκ να δηλώνει ότι η αποστολή αυτοκτονίας του πιλότου ή του συγκυβερνήτη περιλάμβανε εξαιρετικά μακρινή πτήση.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι οι δύο άνδρες ήλπιζαν ότι τα μέλη των οικογενειών τους θα μπορούσαν να εισπράξουν αποζημίωση από την ασφάλεια ζωής. Τόνισε, δε, πως αν δεν εντοπιστεί ποτέ το αεροσκάφος δε θα μπορεί το περιστατικό να καταγραφεί ως αυτοκτονία, επομένως οι συγγενείς θα λάβουν το πλήρες ποσό της ασφάλειας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης