Τρομοκρατικό χτύπημα με «όπλο» το χαμένο Boeing φοβούνται οι Αμερικανοί

Τρομοκρατικό χτύπημα με «όπλο» το χαμένο Boeing φοβούνται οι Αμερικανοί

Ψάχνουν παντού για ίχνη του αεροσκάφους - 25 χώρες μετέχουν πλέον στις έρευνες που εκτείνονται από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν έως την Αυστραλία 

Τρομοκρατικό χτύπημα με «όπλο» το χαμένο Boeing φοβούνται οι Αμερικανοί
Την ώρα που οι έρευνες για το χαμένο από προσώπου γης αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών συνεχίζουν να αποβαίνουν άκαρπες, σχεδόν δέκα 24ωρα μετά την εξαφάνισή του και με τις ΗΠΑ να έχουν πλέον αναλάβει τον κεντρικό ρόλο στις επιχειρήσεις εντοπισμού του, τα σενάρια για το τι μπορεί να έχει συμβεί παίρνουν πια εφιαλτικές διαστάσεις.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, που εστιάζουν στο προφίλ του κυβερνήτη του εξαφανισμένου Boeing 777, ο οποίος αποδεικνύεται πως διατηρούσε έντονη πολιτική δράση, ήταν φανατικός ακτιβιστής και οπαδός του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης της Μαλαισίας, οι ειδικοί των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών συγκλίνουν προς το ενδεχόμενο στο αεροσκάφος να εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, ίσως με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πιλότο του, ή έστω με τη σύμπραξή του. Οι ίδιοι αναλυτές επεξεργάζονται πλέον και σενάρια που κάνουν λόγο για μια αρπαγή του αεροπλάνου με στόχο αυτό να χρησιμοποιηθεί ως τρομοκρατικό όπλο.

Ενδεικτική η συνέντευξη του προέδρου της επιτροπής εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικλ ΜακΚόλ, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ δήλωσε πως «το αεροπλάνο είναι πιθανό να έχει κρυφτεί κάπου για να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως πύραυλος κρουζ». Ειδικότερα ο κ. ΜακΚολ παραδέχθηκε πως οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμα πλήρη εικόνα ή στοιχεία που να συνδέουν τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing 777 με τρομοκρατική ενέργεια, αλλά τόνισε παράλληλα πως ελλείψει ευρημάτων δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα το αεροπλάνο να έχει προσγειωθεί κάπου, να παραμένει κρυμμένο και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως όπλο καταστροφής.

Κλείσιμο
Ως προς το πού θα μπορούσε να έχει κρυφτεί το αεροπλάνο, ο Αμερικανός πολιτικός δήλωσε πως μετά την απογείωσή του το Boeing θα μπορούσε κάλλιστα να κατευθυνθεί προς Βορρά, οπότε δεν αποκλείεται να έφτασε έως το Καζακστάν, ή προς δυτικά, οπότε θα μπορούσε να προσγειωθεί σε μία χώρα όπως η Ινδονησία. Κατέληξε δε λέγοντας: «Ένα είναι σίγουρο: Δεν επρόκειτο για ατύχημα. Πρόκειται για μία σκόπιμη ενέργεια και το θέμα είναι να μάθουμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν».

Την ίδια στιγμή οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχη του Ινδικού Ωκεανού κλιμακώνονται και πλέον 25 χώρες συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού της πτήσης MH370. 

Οι τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών της Μαλαισίας Hishamuddin Hussein επιβεβαίωσαν την εμπλοκή δυνάμεων από όλες αυτές τις χώρες στις έρευνες αλλά και έδωσαν ένα στίγμα του που ακριβώς εκτυλίσσονται οι επιχειρήσεις. Ο υπουργός διευκρίνισε πως ερευνώνται δύο «κολοσσιαίοι σε έκταση διάδρομοι», προς Βορρά και προς Νότο, που καλύπτουν συνολικά την επιφάνεια -θαλάσσια και χερσαία- 11 χωρών καθώς και μεγάλου μέρους του Ινδικού Ωκεανού. Πρακτικά άπαντες ψάχνουν τώρα το χαμένο Boeing σε μια περιοχή μεταξύ Νότιας Ασίας, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ινδίας, Ινδονησίας και Αυστραλίας!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης