Μαλαισία: Τον προσομοιωτή πτήσης του κυβερνήτη ερευνούν οι αρχές

Μαλαισία: Τον προσομοιωτή πτήσης του κυβερνήτη ερευνούν οι αρχές

«Σοβαρό, φιλικό και επαγγελματία», έτσι περιγράφει το περιβάλλον του τον Ζάχαρι Αχμάντ Σαν

Μαλαισία: Τον προσομοιωτή πτήσης του κυβερνήτη ερευνούν οι αρχές

Την ώρα που οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στο σύμπλεγμα νήσων Ανταμάν, ενώ αμερικανικά δημοσιεύματα προβάλουν και το σενάριο το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών να προσγειώθηκε σε ένα από τα ακατοίκητα νησιά, οι τοπικές αρχές της χώρας διενεργούν έρευνα γύρω από τους κυβερνήτες του Boeing 777 που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το περασμένο Σάββατο.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος της Malaysia Airlines, Αχνάντ Τζαουχάρι Γιαχία, δήλωσε πως ο κυβερνήτης, Ζάχαρι Αχμάντ Σαν, διατηρούσε στην κατοικία του προσομοιωτή πτήσης, ο οποίος αναμένεται να ερευνηθεί.

Κλείσιμο

Τόνισε, βέβαια, πως δεν είναι παράνομο ένας πιλότος να «πετάει» με προσομοιωτή, ωστόσο πρόσθεσε πως εάν κριθεί απαραίτητο τότε οι αρχές θα πραγματοποιήσουν έρευνα στο σπίτι του Ζάχαρι Αχμάντ Σαν, ώστε «να συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες» γύρω από την τύχη της μοιραίας πτήσης.

Σύμφωνα με το CNN ο 53χρονος κυβερνήτης είχε αναρτήσει στο γερμανικό φόρουμ X-Sim.de ότι «έχτισε» μόνος του τον προσομοιωτή τον Νοέμβριο του 2012.

«Πριν έναν μήνα ολοκλήρωσα τη συναρμολόγηση του FSX και του FS9 με έξι οθόνες», έγραφε το μήνυμά του.

Ο Ζάχαρι, που σπούδασε στη σχολή αεροπορίας των Φιλιππίνων το 1980, πριν ενταχθεί στο προσωπικό της Malaysia Airlines το 1981, χαρακτηρίζεται από τους φίλους του ως σοβαρός, επαγγελματίας και φιλικός, ενώ συνήθιζε να μαγειρεύει φαγητό και να το διανέμει σε εκδηλώσεις της κοινότητας. Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό πως υποστήριζε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ για τις εκλογές είχε συμμετάσχει εθελοντικά στις δημοσκοπήσεις.

Μάλιστα, οι συνάδελφοί του αναφέρθηκαν στο πάθος του με την αεροπορία, ενώ δήλωσαν πως συλλέγει τηλεκατευθυνόμενες μινιατούρες αεροσκαφών, ελικοπτέρων και υδροπλάνων. Για το πάθος του με τα ηλεκτρονικά, δε, διατηρούσε κανάλι στο YouTube όπου παρουσίαζε τρόπους επιδιόρθωσης ηλεκτρικών οικιακών συσκευών. 

Την ίδια ώρα, ο 27χρονος συγκυβερνήτης, Φαρίκ Αμντούλ Χαμίντ, σκιαγραφείται από τους φίλους του ως θρησκευόμενος, σοβαρός, λάτρης των σπορ, συγκεντρωμένος στην καριέρα του και ατρόμητος. Μάλιστα, εξαιτίας του θάρρους του, του είχαν προσδώσει το προσωνύμιο «Ρωμαίος του κόκπιτ».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης