Πούτιν: Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα βοηθήσουν στην άμβλυνση της έντασης

Πούτιν: Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα βοηθήσουν στην άμβλυνση της έντασης

Ηη ουκρανική ομάδα που βρίσκεται στο Σότσι ανακοίνωσε ότι δεν θα μποϊκοτάρει τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, σε αντίθεση με Βρετανία, Γαλλία και ΗΠΑ, που αποφάσισαν να μην στείλουν επίσημες αντιπροσωπείες

Πούτιν: Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα βοηθήσουν στην άμβλυνση της έντασης
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την Παρασκευή την ελπίδα οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι να συμβάλλουν «στην άμβλυση των εντάσεων» που προκλήθηκαν από την κρίση στις σχέσεις της Μόσχας με το Κίεβο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε: «Ελπίζω ότι οι Παραολυμπιακοί θα μπορέσουν να αμβλύνουν κάπως της εντάσεις γύρω από το θέμα της Ουκρανίας», συνομιλώντας με τον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής Φίλιπ Κρέιβεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην πόλη όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες.

Παραμονές της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων, η ουκρανική ομάδα που βρίσκεται στο Σότσι ανακοίνωσε ότι δεν θα τους μποϊκοτάρει όμως εξέφρασε ξεκάθαρα την αποδοκιμασία της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κριμαία.

Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή, η οποία από τις αρχές του μήνα έκανε καθημερινά προσπάθειες να πείσει την Ουκρανία να συμμετάσχει στους αγώνες, υποδέχτηκε με ανακούφιση την είδηση αυτή. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόφαση της Ουκρανίας, δεδομένου ότι επιθυμούμε να έχει το προβάδισμα ο αθλητισμός έναντι όλων των άλλων και οι ομάδες να συμμετάσχουν πλήρεις στους αγώνες οι οποίοι είμαστε πεπεισμένοι ότι θα είναι φανταστικοί», είπε ο Κρέιβεν, ενώ πρόσθεσε: «Η Επιτροπή συνεργάστηκε στενά με την Ουκρανική Παραολυμπιακή Επιτροπή όλη την εβδομάδα ώστε (οι αθλητές) να παραμείνουν στο Σότσι».

Ο πρόεδρος Πούτιν θα είναι παρών στην τελετή έναρξης. Ωστόσο, πολλές χώρες, όπως η Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ, αποφάσισαν να μην στείλουν επίσημες αντιπροσωπείες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξελίξεις στην Κριμαία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης