«Όσκαρ» υποκρισίας από τον Πιστόριους στο δικαστήριο

«Όσκαρ» υποκρισίας από τον Πιστόριους στο δικαστήριο

Ο δικηγόρος του, προκειμένου να αντικρούσει την κατάθεση μιας μάρτυρος, παραδέχτηκε ότι η άτυχη Ρίβα ήταν τόσο άσχημα τραυματισμένη στο κεφάλι, που πιθανόν δεν θα μπορούσε ούτε καν να ουρλιάξει

«Όσκαρ» υποκρισίας από τον Πιστόριους στο δικαστήριο
Ο Όσκαρ Πιστόριους «κατέρρευσε» μέσα στο δικαστήριο, όπου λαμβάνει χώρα για δεύτερη μέρα η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας της Ρίβα Στίνκαμπ.

Σειρά είχε η καταγγελία της Μισέλ Μπέρτζες πως άκουσε την Στένκαμπ να ουρλιάζει μετά τον τελευταίο πυροβολισμό που ακούστηκε από το σπίτι του Πιστόριους.

Κλείσιμο
Ο δικηγόρος του αθλητή, Μπάρι Ρουξ, ένα χρόνο μετά την τραγική νύχτα της 14ης Φεβρουαρίου 2013, παραδέχτηκε πως η κοπέλα ήταν τόσο άσχημα τραυματισμένη στο κεφάλι, που πιθανόν δεν θα μπορούσε ούτε καν να ουρλιάξει, δίνοντας ταυτόχρονα και λεπτομέρειες για τις κακώσεις που εκείνη έφερε.

Ο δικηγόρος δίωξης, Τζέρι Νελ, παρενέβη, δηλώνοντας πως η τελευταία από τις τέσσερις βολές ήταν αυτή που χτύπησε τη Στίνκαμπ στο κεφάλι, ενώ τα δύο πρώτα χτυπήματα έγιναν στη δεξιά πλευρά της, τον τοίχο και τον ώμο της.



Ο Ρουξ ισχυρίστηκε πως οι φωνές που άκουσε η μάρτυρας ήταν από τον ίδιο τον Πιστόριους ενώ αντέκρουσε και τον αριθμό των πυροβολισμών που άκουσε, διότι, όπως ισχυρίστηκε, μπορεί να μπέρδεψε τον ήχο που έκανε ο Πιστόριους με το μπαστούνι του μπέιζμπολ, στην προσπάθειά του να σπάσει την πόρτα της τουαλέτας.



Η κυρία Μπέρτζες απάντησε πως τα χρονικά διαστήματα ανάμεσα στην κάθε βολή ήταν πολύ μικρά, για να γίνουν από ρόπαλο.



Όλη αυτή η περιγραφή έκανε τον Πιστόριους να καταρρεύσει, να πιάσει το κεφάλι του και να ξεσπάσει σε κλάματα! Ένας συγγενής του, του προσέφερε στη συνέχεια ένα χαρτομάντιλο και η «δίκη του αιώνα» συνεχίστηκε κανονικά.

Μια ακόμη γειτόνισσα του Πιστόριους, η Εστέλ Φαν ντερ Μέρβε, κατέθεσε επίσης ότι οι δυνατές φωνές από τον τσακωμό του ζευγαριού, την ξύπνησαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα εκείνης της νύχτας.



Είπε μάλιστα ότι ενοχλήθηκε από τις φωνές, καθώς ο γιος της την επόμενη ημέρα είχε εξετάσεις. Έβαλε, σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή της, ένα μαξιλάρι στο πρόσωπό της, για να μην ακούει το θόρυβο και προσπάθησε να συνεχίσει τον ύπνο της.

Η Φαν ντερ Μέρβε συνέχισε, λέγοντας: «Ξαναξύπνησα στις 3, από τέσσερις πυροβολισμούς. Ακούστηκε κάτι σαν μπανγκ, μπανγκ».

Η δίκη διεκόπη, με απόφαση της δικαστού Τοκοζίλε Μασίπα, όταν ο εκπρόσωπος της πολιτικής αγωγής, Τζέρι Νιλ, διαμαρτυρήθηκε ότι ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προέβαλαν το πρόσωπο της γειτόνισσας του Όσκαρ Πιστόριους και δεν σεβάστηκαν την αρχή προστασίας των μαρτύρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης