Κριμαία: Δημιουργεί πολεμικό στόλο με επικεφαλής τον ναύαρχο Μπερεζόφσκι

Κριμαία: Δημιουργεί πολεμικό στόλο με επικεφαλής τον ναύαρχο Μπερεζόφσκι

Στις ρωσικές δυνάμεις προσχώρησαν οι Ουκρανοί στρατιώτες στην Κριμαία - Ένοπλες ομάδες προσπάθησαν να κόψουν το δρόμο προς την Ουκρανία - «Δε θα ενδώσουμε στις ρωσικές προκλήσεις», λέει ο Ουκρανός πρωθυπουργός


Βήμα - βήμα οι πολεμικές προετοιμασίες με την Κριμαία να δημιουργεί πολεμικό στόλο υπό την ηγεσία του αρχηγού γενικού επιτελείου ναυτικούς της Ουκρανίας που αυτομόλησε και ορκίστηκε πίστη στο λαό της Κριμαίας.

Νωρίτερα, ο αρχηγός ΓΕΝ Ουκρανίας, Ντενίς Μπερεζόφσκι, κάλεσε τους ναυτικούς να μην υπακούσουν στην «παράνομη ηγεσία του Κιέβου», ενώ είχε διοριστεί το περασμένο Σάββατο στη θέση του επικεφαλής του ουκρανικού ναυτικού από τη νέα κυβέρνηση του Κιέβου.
Σε βίντεο, στο οποίο καταγράφεται η απόφασή του να αποσκιρτήσει και ορκίζεται πίστη στο λαό της Κριμαίας, ο Μπερεζόφσκι δηλώνει πως θα προστατεύσει τους πολίτες της περιοχής.
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης, Σεργκέι Αξιόνοφ, κάλεσε το στόλο που αποχώρησε από το λιμάνι της Σεβαστούπολης, να μην εκτελούν διαταγές από Ουκρανούς αξιωματικούς.«Μην λαμβάνετε εντολές και μην κάνετε χρήση όπλων, μέχρι να δώσω προσωπικές οδηγίες», δήλωσε ο Αξιόνοφ.

Μετά την αυτομόληση του αρχηγού ΓΕΝ, η ουκρανική μεταβατική κυβέρνηση έκανε λόγο για «εσχάτη προδοσία», τονίζοντας πως η εισαγγελία θα διενεργήσει έρευνα, ενώ στη θέση του τοποθετήθηκε ο Σεργκέι Χαιντούκ.
Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως η φρεγάτα Hetman Sahaidachny αρνήθηκε να ακολουθήσει διαταγές από το Κίεβο, ενώ έχει υψώσει και τη ρωσική σημαία.

Όπως ανέφερε μέλος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων: «Η ναυαρχίδα της Ουκρανίας Hetman Sahaidachny έχει έρθει με το μέρος μας».

Όλα αυτά την ώρα που το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό διατηρεί δέκα πολεμικά πλοία στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, τα οποία παραμένουν ετοιμοπόλεμα και πιστά στο Κίεβο.

Ουκρανοί στρατιώτες που υπηρετούν σε στρατιωτικές μονάδες προσχώρησαν στις ρωσόφιλες δυνάμεις αυτοάμυνας στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του Itar Tass από την Κριμαία.Πολλοί στρατιώτες, που αποδοκιμάζουν τη νέα κυβέρνηση Κιέβου, αφήνουν τις μονάδες τους και παραιτούνται. Ορισμένες μονάδες μάλιστα, ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες να ακολουθήσουν τις διαταγές των δυνάμεων αυτοάμυνας. O πρόεδρος της Ουκρανίας είπε πως ο ενάεριος χώρος έκλεισε για τα μη πολτικά αεροπλάνα.

Την ίδια ώρα, υπό πολιορκία τελεί βάση Ουκρανών πεζοναυτών στην πόλη Πριβολνόγιε της Κριμαίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα 150 ενόπλων, που δε φέρουν διακριτικά, έχουν περικυκλώσει τη βάση με 13 στρατιωτικά οχήματα, καθένα από το οποίο μεταφέρει 30 στρατιώτες, και τέσσερα τεθωρακισμένα με οπλισμένα πολυβόλα.

Στο μεταξύ, η Ουκρανία υποστηρίζει ότι το Πολεμικό Ναυτικό διατηρεί δέκα πλοία στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, τα οποία παραμένουν ετοιμοπόλεμα και πιστά στο Κίεβο.

Όλα αυτά την ώρα που οι ένοπλοι αρνούνται να αποχωρήσουν από τη ναυτική βάση της Κριμαίας, και ενώ, όπως υποστήριξε το ουκρανικό υπουργείο Αμύνης, 1.000 ένοπλοι άνδρες απέκλεισαν την είσοδο μιας μονάδας Ουκρανών συνοριοφρουρών στην Κριμαία για να τους αναγκάσουν να παραδώσουν τον οπλισμό τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα την τελευταία ώρα έχουν εμφανιστεί έξι ρωσικά πολεμικά πλοία στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, ενώ νωρίτερα 18 ουκρανικά πλοία ύψωσαν το ρωσικό λάβαρο του Αγίου Ανδρέα.

Στο μεταξύ, φωτογραφία που κυκλοφορεί σε τόπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζει επιβατικά αυτοκίνητα να οδεύουν προς τη Συμφερούπολη, έχοντας υψωμένες ρωσικές σημαίες. 

«Η 36η ταξιαρχία συνοριοφρουρών στην Περεβάλν (σ.σ. κοντά στη Συμφερόπολη) αποκλείστηκε από περίπου χίλιους ένοπλους άνδρες και περίπου 20 φορτηγά. Υπάρχει κίνδυνος επίθεσης», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Γενική επιστράτευση στην Κριμαία

Παράλληλα, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας κήρυξε γενική επιστράτευση και αποστέλλει τα χαρτιά επιστράτευσης στους πολίτες.

Η Ουκρανία θα κινητοποιήσει όλους τους εφέδρους της ώστε να εξασφαλίσει ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για μάχη το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ακεραιότητα του εδάφους της, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του Συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, την ώρα που το Κίεβο καταγγέλλει «ρωσική στρατιωτική επίθεση».

 

Αυξάνονται τα θερμά σημεία στην Κριμαία

Εν τω μεταξύ, αυξάνονται τα θερμά σημεία στην ανατολική και νότια ρωσόφωνη Ουκρανία, με εισβολές ενόπλων σε πολλά στρατηγικά σημεία ή μεγάλες φιλορωσικές διαδηλώσεις. Εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας στο περιθώριο φιλορωσικής διαδήλωσης, η οποία οδήγησε στην εισβολή και κατάληψη του κτιρίου της τοπικής κυβέρνησης από φιλορώσους διαδηλωτές.

Στο Ντόνετσκ, προπύργιο στην ανατολική Ουκρανία του αποπεμφθέντος προέδρου Γιανουκόβιτς, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το καθεστώς της περιφέρειας Ντονμπάς, όπως έχει ήδη προβλεφθεί και στην Κριμαία.

Πολλές στρατηγικές θέσεις τελούν πλέον υπό τον έλεγχο ενόπλων, ένστολων χωρίς διακριτικά. Ελέγχουν τα αεροδρόμια της Συμφερούπολης, της Σεβαστούπολης, της πόλης Κιρόφσκογε και το κέντρο της Συμφερούπολης, της πρωτεύουσας της Κριμαίας, υψώνοντας τη ρωσική σημαία σε πολλά κυβερνητικά κτίρια.

Ένοπλες ομάδες προσπάθησαν να κόψουν την οδική σύνδεση Ουκρανίας - Ρωσίας

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσε ότι ένοπλες ομάδες προσπάθησαν να κόψουν το δρόμο που οδηγεί στην Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων INTERFAX.

«Ένοπλοι περιφέρονται στην περιοχή... σε μια προσπάθεια να κόψουν το δρόμο από τη Μόσχα στην Κριμαία», δήλωσε σήμερα ο Γεβγένι Σαβτσένκο. «Αυτό είναι πράγματι ανησυχητικό».

Ρώσοι στρατιώτες πήραν όπλα από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία

Ρώσοι στρατιώτες πήραν όπλα από μια βάση ραντάρ και ένα κέντρο εκπαίδευσης των ναυτικών δυνάμεων στην Κριμαία της νότιας Ουκρανίας και κάλεσαν το προσωπικό να σταθεί στο πλευρό των νόμιμων ηγετών της χερσονήσου της Κριμαίας, μετέδωσε το πρακτορείο INTERFAX.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται πηγή του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας που φέρεται να δήλωσε ότι Ρώσοι στρατιώτες πήραν πιστόλια, τουφέκια, φυσίγγια και πυρομαχικά από μια θέση ραντάρ κοντά στην πόλη Σουντάκ και απομακρύνθηκαν με αυτοκίνητο.

Άλλη ομάδα του ρωσικού στρατού αφαίρεσε όπλα από ένα ουκρανικό κέντρο εκπαίδευσης του Ναυτικού στη Σεβαστούπολη, όπου ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας διατηρεί βάση.

«Δε θα ενδώσουμε στις ρωσικές προκλήσεις», λέει ο Ουκρανός πρωθυπουργός

Εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιάτσενιουκ
διεμήνυσε ότι η χώρα του δεν θα ενδώσει στις ρωσικές «προκλήσεις στην Κριμαία και αρνείται να δώσει στρατιωτική απάντηση σε αυτές», καλώντας τη Ρωσία να σταματήσει τις μετακινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.«Η αδικαιολόγητη παρουσία ρώσων στρατιωτών στην Κριμαία είναι μια πρόκληση» αλλά «οι απόπειρες προκειμένου η Ουκρανία να αντιδράσει δια της στρατιωτικής ισχύος απέτυχαν», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της νέας ουκρανικής κυβέρνησης.

Αργότερα, ο μεταβατικός πρόεδρος, Ολεξάντρε Τουρτσίνοφ, πρόσθεσε πως «η στρατιωτική επέμβαση θα σημάνει την αρχή του πολέμου και το τέλος στις σχέσεις Ουκρανίας και Ρωσίας».

Το Κίεβο καταγγέλλει «ρωσική ένοπλη εισβολή» στην Κριμαία, τη ρωσόφωνη χερσόνησο στο νότο της Ουκρανίας που μαστίζεται από αποσχιστικές τάσεις και όπου έχει τη βάση του ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας


Σημειώνεται ότι νωρίτερα το Σάββατο, η ουκρανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι το βράδυ της Παρασκευής  13 μεταγωγικά, με 2.000 Ρώσους στρατιώτες συνολικά, προσγειώθηκαν σε αεροδρόμιο κοντά στη Συμφερόπολη, της πρωτεύουσας της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, όπου έχει τη βάση του ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα.

Ανταποκριτές διεθνών πρακτορείων μετέδωσαν αργά τη νύχτα του Σαββάτου ότι τουλάχιστον εννέα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με τα χρώματα του ρωσικού στρατού εθεάθηκαν να κινούνται στην ανάμεσα στις πόλεις Σεβαστούπολη και Συμφερόπολη, ενώ  ρεπόρτερ είδαν το κομβόι του ρωσικού στρατού κοντά στην πόλη Μπακχισαράι.

Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι τα οχήματα ανήκουν στη δύναμη του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και κινήθηκαν λόγω της ανάγκης για προστασία της βάσης της Σεβαστούπολη.

Όμως και ο Ρώσος πρέσβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντιμίρ Σχιζόφ, μιλώντας στο euronews, διέψευσε ότι υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στην Κριμαία.


«Το διεθνές αεροδρόμιο της Συμφερόπολης βρίσκεται σε κανονική λειτουργία. Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μπελμπέκ λειτουργεί επίσης κανονικά», είπε ο Σχιζόφ.

«Ακούγονταν απειλές ότι αποκαλούμενα τρένα φιλίας, που κατεβάζουν ένοπλους υποστηρικτές από την πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, βρίσκονται καθ’ οδόν για την Κριμαία. Φυσιολογικά ο τοπικός πληθυσμός ανησυχεί», πρόσθεσε.


ΣΧΟΛΙΑ (76)

Γορτύνιος

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το ...νι φωτογραφίζεται !

ΚΥΠΡΙΟΣ

@ Μπερδεμένος ανέκαθεν ήμουν (τουλάχιστον από το δημοτικό). Βλέπεις δεν μπορούσα να καταλάβω πως κάτι -π.χ. εισβολή στην Πολωνία- είναι κακό αν γίνεται από τους Γερμανούς, αλλά καλό αν γίνεται την ίδια στιγμή από τους Σοβιετικούς. Δε θα γράψω άλλα χίλια παραδείγματα. Επί της ουσίας:Εθνικισμός, έλεγαν τα λεξικά, είναι η προσήλωση στην ιδέα του έθνους. ΔΕΝ είναι πολιτική ιδεολογία με την έννοια του φασισμού, που είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο- όπως και ο εθνικοσοσιαλισμός.Όλα τα συστήματα μπορεί να είναι εθνικιστικά ή διεθνιστικά. Αυτό δηλοί η ρίζα της λέξης- που δεν μπορεί να σημαίνει ό,τι για πολιτικούς λόγους επιθυμούμε- τώρα να μου πεις "δις το εκατομμύριο" το κάναμε όμοιο με το billion, αρα μάλλον χαμηλή νοημοσύνη πρέπει να έχουν και όχι "σκοτεινούς σκοπούς"- αυτό είναι σαρκασμός. Συνεπώς τα λάθη που έκαναν οι ανεπαρκέστατοι στην Αγγλική (ethnic /nation τα μεταφράζουν παρομοίως!) και αρχαία Ελληνική "καθηγητές" πολιτικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο, πρέπει να διορθώνονται από όσους κατανοούν τη γλώσσα που μιλούν και τις όποιες συνεπαγωγές της. Γι' αυτό και οι -όποιες- παρεμβάσεις μου.Θα μπορούσα να γράψω ότι στο ΒΠΠ, έχασε ο εθνικισμός από τους διεθνιστές ανατολής και Δύσης, αλλά θα ήταν ανακριβές.Ο ναζισμός δεν ήταν εθνικισμός, παρά το πρώτο συνθετικό της λέξης. Όσα συστήματα "εξάγουν" την ιδεολογία τους είναι διεθνιστικά. Επιδιώκουν τον παγκόσμιο έλεγχο μέσα από "ενδιαφέροντα"και "πρωτοποριακά"ιδεολογήματα- όπως ο κοσμοπολιτισμός (αναρωτιέμαι τι θα έλεγαν οι αρχαίοι Πέρσες αν τους έλεγα ότι πολλοί λαοί μπορούν να συνυπάρξουν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ υπό των έλεγχο ενός άλλου κράτους- πιθανόν ότι ανακάλυψα την ταχινόπιτα). Οι εθνικιστές παραμένουν στα εσωτερικά τους (ομοιογενή και συνεκτικά) σύνορα και δεν ασχολούνται με κανένα. Είναι απομονωτιστές (βλ. αρχαία Σπάρτη). Απελευθερωτικούς πολέμους και επαναστάσεις κάνουν. Μόνο.Ο πατριωτισμός, συνεπώς, δεν είναι ήπιος εθνικισμός όπως (ευσεβώς ποθούντες) μας δίδασκαν. Άλλο έθνος κι άλλο πατρίς!Να, μην κουράσω άλλο.Χαιρετώ!

ΡΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ .......

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΕΒΡΑΙΟΙ , ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ !!! ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ! ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΦΤΕΙΑΧΟΥΝ Κ ΔΙΑΙΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΩΠΟΣ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ . ΣΕΡΒΙΑ, ΓΙΟΥΚΟΣΛΑΒΙΑ , ΣΛΑΒΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΛΠ ! ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΩΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ , ΤΟΝ ΕΛΕΝΧΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ !! ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΟΡΕΙΑ 25.0000.0000 ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ , ΠΟΥ ΜΕΙΛΑΝΕ ΡΩΣΣΙΚΑ , ΕΧΟΥΝ ΡΩΣΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΛΠ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΩΝ Η.Π.Α !(οχι ηττα πολεμικη , αλλα διπλωματικη...) ΤΟ1954-55 ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ , ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΝΧΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ! ΤΩΡΑ 25 με 30 ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΙΝΗΚΑ ! ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΜΕΣΩ TIS C.I.A ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ .... Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ , ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ.......

Βαγγέλης

Η Κριμαία που ανήκει; Υπάρχει ο ρωσικής καταγωγής πληθυσμός που δεν θέλει τους πραξικοματίες του Κιέβου. Δεν είναι θέμα κουμουνισμούαλλά δημοκρατίας. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι μια λέξη που οι Ουκρανοί δεν καταλαβαίνουν και για αυτό το λόγο ούτε η Δύση, ούτε οι υποσχέσεις για το φυσικό αέριο αλλά και ούτε οι Ακροδεξιοί θα εμποδίσουν τον διαμελισμό. Η ιστορία στην Κριμαία μοιάζει με το "Θωρηκτό Ποτέμκιν"!

@ΚΥΠΡΙΟΣ02/03/201417:30

Καλό είναι να ξεκαθαρίζουμε ορισμένα πράγματα και να μην μπερδεύουμε τις βούρτσες με τις π...... ! Άλλο πράγμα ο φασισμός-εθνικισμός και άλλο ο πατριωτισμός . Το πρώτο παραπέμπει σε αυταρχικά δικτατορικά καθεστώτα που συνήθως είναι όργανα συμφερόντων ξένων και ντόπιων και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καθεστώτα επιθετικά για τα γύρω κράτη και τους άλλους λαούς και τις μειονότητες ή αδύνατες κοινωνικές ομάδες εντός της χώρας τους . Είναι συνήθως επικίνδυνα καθεστώτα και κατά κανόνα βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της και στο τέλος οδηγούν την χώρα τους στην καταστροφή (π.χ. Χίτλερ , Μουσολίνι , Φράνκο , Καντάφι , Χουσείν , κ.τ.λ. ). Ο πατριωτισμός είναι όταν αγαπάς αληθινά την πατρίδα σου , αγωνίζεσαι για την υπεράσπιση των δικών σου δικαιωμάτων χωρίς να θέλεις να στερήσεις τα δικαιώματα των άλλων που κατοικούν εντός και εκτός της χώρας σου . ... Οι Έλληνες συνήθως είναι από αρχαιοτάτων χρόνων πατριώτες , χωρίς να είναι εθνικιστές . Ούτε ο Μεταξάς ή ο Παπαδόπουλος μπορούν να θεωρηθούν καθαρά εθνικιστές . Σε καμιά περίπτωση οι Έλληνες που έχουν απλωθεί μέχρι τα πέρατα της γης δεν πήγαν σαν κατακτητές-εκμεταλλευτές του ντόποιυ πληθυσμού τον οποίο όπου και αν πήγαν τον ωφέλησαν (π.χ. Αίγυπτος , Μέση ανατολή , Μικρά ασία , Αυστραλία , Ουκρανία , Ρωσία , Βαλκάνια , Ευρώπη , Αμερική ) . Μοναδικές έξαιρέσεις σε αυτό είναι όποτε οι Έλληνες γινόταν όργανα ξένων συμφερόντων και υπάκουαν σε ξένες διαταγές και υποδείξεις . .

nt

Έλεος ο κόσμος χάνεται και οι νεαρές Ουκρανέζες σπέυδουν να βγάλουν φωτογραφίες.. με τα φαντάρια..!

Φλούφλης

Τι ψυχάκηδες γραφουν εδώ μέσα. Τόσα άχρηστα σχόλια και ούτε ένα για το φανταστικό γκομενάκι στη φωτογραφία με το στρατιώτη. Ούτε το άρθρο δεν "διαβάζουν" μερικοί.

Ρωμιός Μαριούπολης

Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί της Κριμαίας είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες.Σχεδόν όλοι τους παραιτήθηκαν ή προσχώρησαν μαζικά στις Ρωσικές δυνάμεις μέσα σε 3 ημέρες.Ακόμη και η ναυαρχίδα του Ουκρανικού στόλου, φρεγάτα «Hetman Sahaidachny», αρνήθηκε να ακολουθήσει τις οδηγίες που λαμβάνει από το Κίεβο και σήκωσε τη ρωσική σημαία!Ρώσοι στρατιώτες Μηχανικού ξεκίνησαν προ ολίγου οχυρωματικά έργα και κατασκευή τάφρου στην απόληξη της Χερσονήσου της Κριμαίας που συνορεύει με την Ουκρανική ενδοχώρα.Όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας στην Κριμαία έχουν τεθεί συναινετικά στο Ρωσικό έλεγχο με εξαίρεση ένα στρατόπεδο νότια της Συμφερόπολης.Οι Ουκρανοί Ρωσόφωνοι ιερείς έχουν έρθει ως διαμεσολαβητές(πρώτο ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του BBC) για να λήξει ομαλά η κατάσταση και να αποχωρήσουν και οι τελευταίοι πιστοί στο Κίεβο.Το στρατόπεδο αν και έχει πολλαπλάσια δύναμη μόνο 100 απέμειναν για να το υπερασπιστούν!Μετά την απελευθέρωση της Κριμαίας, οι κάτοικοι της Μαριούπολης αναμένουμε οι Ρώσοι να εισέλθουν πανηγυρικά και στη Μαριούπολη για να μας προστατεύσουν από τους νεοναζί πραξικοπηματίες του Κιέβου.

SVOBODA

Η Ουκρανία ανήκει στους Ουκρανούς, ελπίζω εσάς τους (ημι;)-κομμουνιστές ρωμιούς να νας στείλουν εξορία στη μαμάκα Ρωσία, έμαθα ότι γύρω από το Μαγκαντάν έχει πολύ ελεύθερο χώρο. Το ξέρεις το μέρος φαντάζομαι.

kostas

τελικα ολοι αυτοι της Ουκρανικης κυβερνησης εχουν πολυ γελιο....καποιος να τους ενημερωσει τι γινεται ρε παιδια....εκαναν λεει επιστρατευση στην Κριμαια και επιδιδουν φυλλα πορειας....Σε ποιους τα επιδιδουν? Στους Ρωσους εκει? Στους στρατιωτες που προσχωρησαν στον Ρωσσικο στρατο? Στους ναυτες που ηδη αυτομολησαν και σε λιγο δεν θα εχει μεινει πλοιο για πλοιο στον ελεγχο τους? ......και ποιος τα επιδιδει αυτα τα φυλλα πορειας και κανει την επιστρατευση?.....και εσεις βρε παιδια τι εννοειτε οταν λετε οτι πολιορκειται η βαση των Ουκρανων πεζοναυτων? Γινονται μαχες ? Υπαρχουν θυματα? Γιατι με βαση την φωτογραφια σας αυτοι ειναι κλεισμενοι μεσα αποκλεισμενοι και συζητανε με τους αλλους απ'εξω.... Η κατασταση μαλλον ειναι για γελια.....

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΚΤΟΝΩΣΗ..

Τώρα που ανέβξκε ο Βενιζέλος στην Ουκρανία, δεν ανησυχώ, θα εκτονώσει Ρώσσους και Ουκρανούς...στα γέλια!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης