Παιχνίδια τακτικής από το Κρεμλίνο για το πότε θα επιτεθεί στην Ουκρανία

Παιχνίδια τακτικής από το Κρεμλίνο για το πότε θα επιτεθεί στην Ουκρανία

Δηλώσεις του εκπροσώπου της ρωσικής κυβέρνησης - Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει αποφασίσει πότε θα δώσει το “πράσινο φως” για ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία

Παιχνίδια τακτικής από το Κρεμλίνο για το πότε θα επιτεθεί στην Ουκρανία

Τη στιγμή που τα τύμπανα πολέμου ηχούν στην Ουκρανία, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου με δηλώσεις του “παίζει” παιχνίδια τακτικής για το πότε η Ρωσία θα πραγματοποιήσει επίθεση.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε: “Η Μόσχα ελπίζει ότι δε θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία”.

Όλα αυτά την ώρα που η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει αποφασίσει πότε θα δώσει το “πράσινο φως” για ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, Ντμίτρι Πέσκοφ, η απόφαση ανάπτυξης ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία «αποτελεί την άποψη του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (της Γερουσίας). Ο πρόεδρος αποφασίζει. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόφαση για κάτι τέτοιο».

Παράλληλα, σύμφωνα με το Al Jazeera, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στα Ηνωμένα Έθνη, Γιούρι Σεργκέγιεφ, δήλωσε πως η Ουκρανία και η Ρωσία “βρίσκονται κοντά σε όλα εκτός από τον πόλεμο”, εκφράζοντας ελπίδες ότι η κατάσταση δε θα πυροδοτηθεί.


Στο μεταξύ, η ρωσική Άνω Βουλή ζήτησε την ανάκληση του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουκρανία,
ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή της χώρας για διαβουλεύσεις σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία. 
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης