Κριμαία: Ενοπλοι επιχείρησαν να καταλάβουν το ΥΠΕΣ - Αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών

Κριμαία: Ενοπλοι επιχείρησαν να καταλάβουν το ΥΠΕΣ - Αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών

Κατά την επίθεση πολλά άτομα τραυματίστηκαν

Κριμαία: Ενοπλοι επιχείρησαν να καταλάβουν το ΥΠΕΣ - Αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών
Άγνωστοι ένοπλοι άντρες από το Κίεβο προσπάθησαν να καταλάβουν το υπουργείο Εσωτερικών της Κριμαίας το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, κατά την επίθεση πολλά άτομα τραυματίστηκαν, ενώ τονίζεται ότι «πολιτικοί κύκλοι στο Κίεβο θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην Κριμαία».

Η Ρωσία εκφράζει επίσης τη βαθιά της ανησυχία για την τροπή των γεγονότων στην Κριμαία, αναφέροντας ότι πρόκειται για αποτέλεσμα της «ύπουλης προβοκάτσιας».

«Χάρη στις αποφασιστικές ενέργειες των μονάδων αυτοάμυνας έγινε δυνατό να αποτραπεί η κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου Εσωτερικών», σημειώνει η ρωσική διπλωματία υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός αυτό «επιβεβαιώνει την επιδίωξη γνωστών πολιτικών κύκλων στο Κίεβο να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χερσόνησο».

«Καλούμε όσους δίνουν παρόμοιες διαταγές στο Κίεβο σε αυτοσυγκράτηση. Θεωρούμε μέγιστη ανευθυνότητα την περαιτέρω κλιμάκωση της έτσι κι αλλιώς τεταμένης κατάστασης στην Κριμαία», καταλήγει η ειδική ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Κλείσιμο

Νωρίτερα ο νέος επικεφαλής της Κριμαίας πρωθυπουργός Σεργκέι Αξιόνοφ είχε αναφερθεί σε «επεισόδιο με άγνωστους ενόπλους» και είχε δώσει εντολή να υπαχθούν στη διοίκησή του όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας και οι δυνάμεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες υπάγονταν ως σήμερα στη δικαιοδοσία του Κιέβου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης