

Δύο χρόνια μετά τη ναυτική τραγωδία ο καπετάνιος επισκέφθηκε το κουφάρι του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου στο πλαίσιο της δίκης του
Δύο χρόνια πέρασαν από τότε που το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia προσέκρουσε σε ύφαλο στο νησάκι Τζίλιο, παρασύροντας στον υγρό θάνατο 32 ανθρώπους.
Στο πηδάλιο του μοιραίου πλοίου βρισκόταν ο Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος στα πλαίσια της δίκης που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό επισκέφθηκε το κουφάρι του Concordia.
Την ώρα που πλησίαζε για πρώτη φορά μετά τη ναυτική τραγωδία το πλοίο, δεκάδες δημοσιογράφοι και φωτογράφοι τον προσέγγισαν, με αποτέλεσμα να σχολιάσει σε έντονο ύφος: «Φύγετε από εδώ». Ωστόσο, δεν αντέδρασε όταν ένας ντόπιος του φώναξε: «Να πας να πνιγείς».
Η επιθεώρηση πραγματοποιείται με ομάδα ειδικών που όρισε το δικαστήριο, ενώ ήταν απαραίτητη η παρουσία του κατηγορούμενου Σκετίνο ώστε να διαπιστωθεί αν πέραν του ανθρωπίνου λάθους υπήρχαν και άλλοι παράγοντες για το τραγικό δυστύχημα.
«Πρόκειται για μία σημαντική ημέρα ώστε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση», δήλωσε ο δήμαρχος του Τζίλιο, Σέρτζο Ορτέλι.
Την ίδια ώρα, τον Σκετίνο που κατηγορείται για ανθρωποκτονία και εγκατάλειψη του πλοίου και αν καταδικαστεί θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 20 ετών, υποδέχθηκαν στο νησάκι που βρίσκεται ανοιχτά της Τοσκάνης, με πλακάτ που έγραφαν «Καπετάνιε είσαι εθνική ντροπή».