Κίεβο: «Πεθαίνω» - Το συγκλονιστικό tweet νοσοκόμας έπειτα από πυροβολισμό

Κίεβο: «Πεθαίνω» - Το συγκλονιστικό tweet νοσοκόμας έπειτα από πυροβολισμό

Η 21χρονη Ολέσια Ζούκοβσκα, εργαζόταν εθελοντικά στην πλατεία Ανεξαρτησίας όταν δέχθηκε σφαίρα στο λαιμό της – Οι πρώτες πληροφορίες την ήθελαν νεκρή, ωστόσο λέγεται πως είναι ζωντανή και νοσηλεύεται

Κίεβο: «Πεθαίνω» - Το συγκλονιστικό tweet νοσοκόμας έπειτα από πυροβολισμό
Με αιματοβαμμένο το φουλάρι της και τη στολή της που φέρει τον ερυθρό σταυρό, η 21χρονη Ολέσια Ζούκοβσκα κρατά το λαιμό της, εκεί που χτυπήθηκε από σφαίρα, πιθανώς ελεύθερου σκοπευτή.

Όρθια ακόμα, αν και υποβασταζόμενη από έναν άνδρα κρατά σφιχτά το κινητό τηλέφωνό της, από όπου γράφει το τελευταίο της tweet: «Πεθαίνω».

Η νεαρή που εργαζόταν εθελοντικά ως νοσοκόμα στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, προσπαθώντας  να περιθάλψει όσους περισσότερους τραυματίες μπορούσε, ενημέρωνε τους φίλους της μέσω του δημοφιλούς τόπου κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με όσα συνέβαιναν στην καρδιά των επεισοδίων.

Κλείσιμο

«Επείγον. Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας. Η σφαγή ξεκίνησε σήμερα το πρωί», έγραφε σε ένα γεμάτο αγωνία μήνυμά της λίγες ώρες πριν τον πυροβολισμό.

Νωρίτερα, είχε αναφέρει πως οδεύει στην πλατεία και ζητούσε τη βοήθεια του Θεού, ενώ στη συνέχεια σχολίαζε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να επιστρατεύσει ομάδες στρατιωτών για να ενισχύσουν την αστυνομία.


Όταν η ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές έφτασε στο κόκκινο, βρήκε καταφύγιο σε μία εκκλησία, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα κατά την έξοδό της από αυτή, δέχθηκε τη σφαίρα στο λαιμό.

Το τελευταίο της τιτίβισμα ήταν συγκλονιστικό: «Πεθαίνω» , κι έκτοτε σιωπή.


Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν την 21χρονη να έχει καταλήξει στα τραύματά της, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα βρίσκεται στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση, ενώ λέγεται πως η αναπνοή της υποστηρίζεται μηχανικά.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης