«Κιμ Γιονγκ-Ουν Resort»: Για σκι στη Βόρεια Κορέα!

«Κιμ Γιονγκ-Ουν Resort»: Για σκι στη Βόρεια Κορέα!

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, επιδιώκοντας να ωραιοποιήσει το προφίλ το δικό του, αλλά και της χώρας του, προχώρησε στη δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου στα βουνά δίπλα στην Πιονγκγιάνγκ

«Κιμ Γιονγκ-Ουν Resort»: Για σκι στη Βόρεια Κορέα!
Ο Ντένις Ρόντμαν του τραγουδάει το «Happy Birthday» -έστω και μεθυσμένος-, τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης τον κατηγορούν ότι, έναν - έναν, «εξολοθρεύει» τους συγγενείς του, εκείνος, όμως, απτόητος, συνεχίζει τις προσπάθειες να «ωραιοποιήσει» όχι μόνο το δικό του προφίλ, αλλά και αυτό της Βορείου Κορέας.

Ο λόγος, φυσικά, γίνεται για τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο οποίος φαίνεται πως αποφάσισε να κάνει την Πιονγκγιάνγκ γνωστή ανά την υφήλιο όχι μόνο για το στρατιωτικό της καθεστώς, αλλά και για τα... χειμερινά σπορ!

Έτσι, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ίδρυσε το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο στη χώρα. Το νεόδμητο θέρετρο Μάσικ Πας είναι «ο πιο εξωτικός προορισμός για σκι στη Γη», σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, και σίγουρα ο πιο αμφιλεγόμενος. Η Λούσι Γουίλιαμσον του BBC βρέθηκε εκεί και μίλησε με τους τουρίστες που το επισκέφθηκαν.

Κλείσιμο


Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, αφότου ανήλθε στην εξουσία, έχει ιδρύσει ένα υδάτινο πάρκο και ένα δελφινάριο, ενώ κάλεσε και μια ομάδα Αμερικανών σταρ του μπάσκετ. Πλέον, τη... συλλογή του κοσμεί και ένα χιονοδρομικό κέντρο.

Οι επισκέπτες λένε ότι το Μάσικ Πας είναι προσβάσιμο, μέσω ενός οδοφράγματος στρατιωτικού τύπου και ο επισκέπτης παίρνει τρία διαφορετικά τελεφερίκ, για να φτάσει στην κορυφή της πλαγιάς.

Η επίσκεψη στο χιονοδρομικό περιορίζεται στην «ελίτ» της Βόρειας Κορέας, ωστόσο η κυβέρνηση ελπίζει να προσελκύσει και ξένους τουρίστες. Έτσι, υπάρχουν ενδείξεις στην αγγλική γλώσσα, αλκοόλ και μενού με... πιάτα δυτικού τύπου.





Η Τζιν Λι, δημοσιογράφος στη Βόρεια Κορέα, ήταν μία από τις πρώτες που επισκέφθηκαν τις πλαγιές. «Ήταν σουρεαλιστικό, πολύ περίεργο. Υπάρχει πολύ μικρή απόσταση μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και του χιονοδρομικού κέντρου, δημιουργώντας μία ενδιαφέρουσα αντίθεση» σχολίασε.

Και πρόσθεσε: «Έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα σε αυτό το κέντρο. Αυτό που με εξέπληξε ήταν το πόσο καλά έχει κατασκευαστεί, λαμβάνοντας υπόψη ότι η κατασκευή του κράτησε μόλις δέκα μήνες».

Επίσης, αντίθετα με την υπόλοιπη χώρα, στο Μάσικ Πας ακόμα και οι Βορειοκορεάτες νιώθουν πιο άνετοι και πιο ελεύθεροι: «Eίναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε τους ντόπιους, ακόμα και αν δεν μπορείτε να δείτε όλη τη χώρα και είναι σημαντικό για τους Βορειοκορεάτες να γνωρίσουν άλλους λαούς. Δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς φίλους στη Βόρεια Κορέα, αλλά ο αθλητισμός υπερβαίνει όλα τα εμπόδια».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης