Στη Βρετανία ο Ολάντ στη σκιά του ερωτικού τριγώνου

Στη Βρετανία ο Ολάντ στη σκιά του ερωτικού τριγώνου

Ο Γάλλος πρόεδρος θα μεταβεί στη Βρετανία στο πλαίσιο της γαλλοβρετανικής συνόδου που πραγματοποιείται στο Οξφρορντσάιντ

Στη Βρετανία ο Ολάντ στη σκιά του ερωτικού τριγώνου
O εργένης, προς το παρόν, πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μεταβαίνει σήμερα στη Βρετανία, στο πλαίσιο της γαλλοβρετανικής συνόδου που πραγματοποιείται στο Οξφρορντσάιντ την ώρα που, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, τη συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών, Κάμερον και Ολάντ, αναμένεται να επισκιάσει σε μεγάλο βαθμό η ερωτική ζωή του ένοικου των Ηλυσίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο της Βρετανίας, δε θα παραστούν στη συνάντηση σύζυγοι ή σύντροφοι των δύο ηγετών. Σε ό,τι αφορά στην ατζέντα των συνομιλίων, ο Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να ζητήσει από το Φρανσουά Ολάντ να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία.

Κλείσιμο
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, εάν βεβαίως επανεκλεγεί το 2015, έχει δεσμευτεί να φέρει σε δημοψήφισμα το 2017 το ζήτημα του εάν η χώρα του θα είναι εντός ή εκτός Ε.Ε ενώ αρκετοί Γάλλοι υπουργοί έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους λέγοντας ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να είναι ένας θεσμός «αλά κάρτ» όπου κάθε χώρα επιλέγει μόνο όσα τη συμφέρουν.

Το Λονδίνο ζητά, μεταξύ άλλων, μεγαλύτερη απορρύθμιση εντός ΕΕ και αλλαγή των σχέσεων μεταξύ Βρυξελλών και χωρών που δεν είναι εντός ευρωζώνης.

Πληροφορίες από το Μέγαρο των Ηλυσίων, πάντως, αναφέρουν ότι ο Φρανσουά Ολάντ δε στηρίζει το αίτημα για αλλαγές στην ευρωπαϊκή συνθήκη τουλάχιστον έως το 2017.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης