Ουκρανία: Οι ΗΠΑ εκτιμούν πως ο Γιανουκόβιτς είναι «αποφασισμένος να παραμείνει στην εξουσία»
Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, Τζέιμς Κλάπερ στη Γερουσία
Ο Βίκτωρ Γιανουκόβιτς «πιθανόν θα καταφύγει στον εκφοβισμό και σε έκνομα μέσα» για να παραμείνει στην εξουσία, εκτίμησε ο ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, Τζέιμς Κλάπερ, σε έγγραφη κατάθεσή του προς τους γερουσιαστές της επιτροπής Πληροφοριών.
«Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία θα συνεχίσουν να διαμορφώνονται από τη οργή των πολιτών και της αντιπολίτευσης εξαιτίας των καταχρήσεων της εξουσίας από την κυβέρνηση του Γιανουκόβιτς» συνέχισε ο Κλάπερ, ενώ στην έκθεσή του τονίζεται πως οι διαφορετικές τακτικές που εφαρμόζει ο Γιανουκόβιτς για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του, κυρίως εξασφαλίζοντας τη στήριξη της ελίτ, κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε «μια βαθύτερη υπονόμευση των δημοκρατικών αρχών».
Η πρώτη δόση του πακέτου βοηθείας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την οποία συμφώνησε να δώσει η Ρωσία προς την Ουκρανία το Δεκέμβριο «θα επιτρέψει στο Κίεβο να αποφύγει μία δημοσιονομική κρίση βραχυπρόθεσμα». Όμως σε αυτό «ελλοχεύει ο κίνδυνος να αυξηθεί η εξάρτηση της ουκρανικής οικονομίας από τη Μόσχα» καθιστώντας την χώρα «πιο ευάλωτη στις πιέσεις της Ρωσίας, ειδικά σε ενεργειακά θέματα» παρατήρησε επίσης ο διευθυντής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.