Στην Ουκρανία που «βράζει» η Κάθριν Άστον

Στην Ουκρανία που «βράζει» η Κάθριν Άστον

Θα περάσει ολόκληρη την Τετάρτη στο Κίεβο προτού αναχωρήσει για τη Ρίγα την Πέμπτη

Στην Ουκρανία που «βράζει» η Κάθριν Άστον
Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την Ουκρανία την Τρίτη, 48 ώρες νωρίτερα απ' ό,τι προβλεπόταν, προκειμένου να βοηθήσει στην εκτόνωση της κρίσης που σπαράσσει την χώρα.

«Θα μεταβώ αεροπορικώς στο Κίεβο αύριο το βράδυ» ανέφερε η Άστον σε μια γραπτή δήλωσή της.

Εκπρόσωπός της είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αξιωματούχος θα αναχωρήσει αύριο μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στις Βρυξέλλες και ότι θα περάσει ολόκληρη την Τετάρτη στο Κίεβο προτού αναχωρήσει για τη Ρίγα την Πέμπτη.

Κλείσιμο
Η Άστον εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση στην Ουκρανία. «Έχω θορυβηθεί από τα δημοσιεύματα περί του ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», τόνισε. Αυτό θα οδηγούσε σε μια νέα ολισθηρή πορεία τη χώρα «η οποία δεν θα ωφελούσε κανέναν», πρόσθεσε.

Κάλεσε τη βουλή να «ορίσει ένα ξεκάθαρο δρόμο. . . προς μια πολιτική λύση», ανακαλώντας τους επίμαχους νέους νόμους και την αντιπολίτευση να «πάρει αποστάσεις από εκείνους οι οποίοι καταφεύγουν στη βία».

«Η βία πρέπει να σταματήσει και αμφότερες οι πλευρές να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις», πρότεινε η Άστον, σύμφωνα με τη δήλωσή της, που επικαλείται και το Γερμανικό Πρακτορείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης