Στο χείλος του γκρεμού η Ουκρανία

Στο χείλος του γκρεμού η Ουκρανία

Η αντιπολίτευση απέρριψε τη συμβιβαστική πρόταση Γιανουκόβιτς

Στο χείλος του γκρεμού η Ουκρανία
Η αντιπολίτευση στην Ουκρανία απέρριψε το βράδυ του Σαββάτου την πρόταση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς ο οποίος, έπειτα από νέες διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κρίσης στην χώρα, προσέφερε σε δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας αναφέρεται ότι στον πρώην υπουργό Εθνικής Οικονομίας Αρσένι Γιάτσενγιουκ προσφέρθηκε να αναλάβει το θώκο του πρωθυπουργού και στον Βιτάλι Κλίτσκο, έναν γνωστό διεθνώς πυγμάχο, η θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αρμόδιου για ανθρωπιστικά θέματα.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Γιανουκόβιτς είναι έτοιμος να εξετάσει το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί το Σύνταγμα της Ουκρανίας για να μειωθούν οι εξουσίες του.

Κλείσιμο
Ωστόσο, οι προτάσεις του απορρίφθηκαν με τον Κλίτσκ να λέει ότι οι προεδρικές εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν το 2014 και με τηνκατάσταση στο Κίεβο να παραμένει «εκρηκτική».

Μάλιστα, σήμερα ένας άνδρας που είχε τραυματιστεί την Τετάρτη στα βίαια επεισόδια ανάμεσα στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και την αστυνομία στο κέντρο της πόλης, υπέκυψε στα τραύματά του.

Σημειώνεται ότι οι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο για δύο νεκρούς από τις βίαιες συγκρούσεις, ενώ η αντιπολίτευση για πέντε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης