Ουκρανία: Αγνοείται ακτιβιστής, σφοδρός εχθρός του Γιανουκόβιτς

Ουκρανία: Αγνοείται ακτιβιστής, σφοδρός εχθρός του Γιανουκόβιτς

Ανησυχία επικρατεί στην ουκρανική αντιπολίτευση μετά από την εξαφάνιση ακτιβιστή εδώ και δύο ημέρες, ο οποίος ήταν από τους μεγαλύτερους εχθρούς του προέδρου Γιανουκόβιτς

Ουκρανία: Αγνοείται ακτιβιστής, σφοδρός εχθρός του Γιανουκόβιτς
Φόβοι εκφράζονται για την τύχη ουκρανού ακτιβιστή, ο οποίος θεωρείται πολέμιος του φιλορώσου προέδρου Γιανουκόβιτς.

Ο ακτιβιστής δεν έχει δώσει σημεία ζωής για δύο ημέρες και υπάρχουν φόβοι ακόμη και για την ζωή του, αφού προχθές σε προάστιο του Κιέβου εντοπίστηκε το πτώμα άλλου ακτιβιστή.

Κλείσιμο
Πρόκειται για τον 35χρονο Ντμίτρο Μπουλάτοφ, ο οποίος ήταν επικεφαλής των ακτιβιστών που πραγματοποιούν διαμαρτυρίες με αυτοκίνητα και είχε οργανώσει διαδηλώσεις μπροστά από την εξοχική κατοικία του Ουκρανού προέδρου.


Η σύζυγος του ακτιβιστή πήγε χθες το βράδυ στην αστυνομία και ανέφερε την εξαφάνισή του.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης ο Μπουλάτοφ είχε δηλώσει ότι αυτό που κάνουν οι ακτιβιστές είναι πολύ επικίνδυνο, συγκεκριμένα είπε: «Εάν μου συμβεί κάτι, θα προκληθεί ακόμα μεγαλύτερη οργή. Εάν αυτό βοηθήσει (το κίνημα αμφισβήτησης) ας μου συμβεί. Μεγάλωσα στην ΕΣΣΔ και δε θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν κατά τον ίδιο τρόπο».


Η εξαφάνιση Μπουλάτοφ εμπνέει  ανησυχίες καθώς ένας άλλος διαδηλωτής ο Γιούρι Βερμπίτσκι ο οποίος είχε εξαφανιστεί, βρέθηκε νεκρός σε προάστιο του Κιέβου με σημάδια βασανισμού στο κορμί του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης