Ουκρανία: Τελεσίγραφο της αντιπολίτευσης στον Γιανουκόβιτς

Ουκρανία: Τελεσίγραφο της αντιπολίτευσης στον Γιανουκόβιτς

«Αν δεν ανταποκριθεί εντός 24 ωρών στα αιτήματά μας τότε θα περάσουμε στην επίθεση» δηλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο

Ουκρανία: Τελεσίγραφο της αντιπολίτευσης στον Γιανουκόβιτς

Τελεσίγραφο 24 ωρών έδωσαν στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης μετά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη.

«Αν μέσα σε 24 ώρες δεν απαντήσει σε όσα μας ζητάνε, τότε θα περάσουμε στην επίθεση» δήλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο.
Κλείσιμο

Απευθυνόμενος στους διαδηλωτές τους ζήτησε να παραμείνουν στην πλατεία Ανεξαρτησίας και να την υπερασπιστούν αν η αστυνομία αποφασίσει να προχωρήσει σε επιχείρηση εκκαθάρισης.

Ο ίδιος διευκρίνισε εξάλλου ότι ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της αντιπολίτευσης κατά τις διάρκειας τριών ωρών συνομιλίες και σημείωσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος θα μπορούσε να δώσει τέλος στην κρίση χωρίς βία, προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές.

Από την πλευρά του ο προσκείμενος στην φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο, Αρσένι Γιατσένιουκ, έδωσε στην εξουσία διορία «24 ωρών» για να αποφευχθεί ένα «λουτρό αίματος».

Η βουλευτής Ίνα Μπογκλοσλόφσκα κάλεσε παράλληλα τα μέλη του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία, το οποίο η ίδια εγκατέλειψε πρόσφατα, να ενταχθούν όπως αυτή στις τάξεις της αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα για πέντε νεκρούς και 300 τραυματίες από τις βιαίες συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία κάνουν λόγο εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία.

«Προς το παρόν έχουμε καταμετρήσει πέντε νεκρούς, ενώ περίπου 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τα μεσάνυχτα», δήλωσε ο συντονιστής του ιατρικού κέντρου Ολέγ Μούσγι στον ραδιοφωνικό σταθμό της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ukrainska Pravda, τέσσερις από τους πέντε ανθρώπους είχαν τραυματιστεί θανάσιμα από σφαίρες.




Στο μεταξύ ο σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλτ χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ουκρανία «εξαιρετικά σοβαρή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την ευθύνη την έχει το καθεστώς. Το καθεστώς έχει την ευθύνη να συνομιλήσει με την αντιπολίτευση, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω καμία ένδειξη ότι θα το κάνουν».

Όταν ρωτήθηκε για την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο σουηδός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι: «μένει να την δούμε, όμως σίγουρα μετά από αυτό δεν θα είναι συνηθισμένη».





















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης