Ο Νέλσον Μαντέλα αναπαύεται στην Αφρικανική γη

Ο Νέλσον Μαντέλα αναπαύεται στην Αφρικανική γη

Στην τελετή έδωσαν το παρών 4.500 καλεσμένοι, ανάμεσα τους ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Όπρα Γουίνφρεϊ

Ο Νέλσον Μαντέλα αναπαύεται στην Αφρικανική γη
Στην Αφρικανική γη αναπαύεται πλέον ο Νέλσον Μαντέλα ο οποίος ετάφη το μεσημέρι της Κυριακής παρόντων 450 ανθρώπων, κυρίως συγγενών, στη γενέτειρά του, το χωριό Κούνου στην επαρχία Ίστερν Κέιπ της Νοτίου Αφρικής.

Η ταφή πραγματοποιήθηκε στην ιδιοκτησία της οικογενείας του σύμφωνα με τα τελετουργικά των Κόζα, της φυλής του Μαντέλα.

Κλείσιμο
Η κηδεία του νοτιοαφρικανού πρώην προέδρου άρχισε σήμερα το πρωί παρουσία 4.500 ανθρώπων, ανάμεσά τους ο πρώην πρωθυπουργός της Ζιμπάμπουε Μόργκαν Τσβάνγκιραϊ, μέλη του κυβερνώντος Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και άλλοι ηγέτες και διασημότες, όπως η Όπρα Ουίνφρι, ο πρίγκιπας Κάρολος και o επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Με την κηδεία ολοκληρώθηκε το δεκαήμερο πένθος για τον ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ, ο οποίος πέθανε στις 5 Δεκεμβρίου σε ηλικία 95 ετών.

Η τελετή της κηδείας άρχισε με τη μεταφορά του καλυμμένου με τη νοτιοαφρικανική σημαία φερέτρου κάτω από μια τεράστια σκηνή που είχε στηθεί στην ιδιοκτησία των Μαντέλα.

Το πρώτο μέρος της τελετής διήρκεσε πάνω από δύο ώρες. Στις 10:00 οι κάμερες έκλεισαν καθώς επιθυμία της οικογένειας ήταν η ταφή του Μαντέλα να πραγματοποιηθεί σε στενότερο κύκλο.



























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης