Ρωσία: Αποφυλακίζονται οι Pussy Riot και οι ακτιβιστές της Greenpeace;

Ρωσία: Αποφυλακίζονται οι Pussy Riot και οι ακτιβιστές της Greenpeace;

Σύμφωνα με δημοσίευμα πάνω από 20.000 πολιτικοί κρατούμενοι ενδέχεται να αφεθούν ελεύθεροι

Ρωσία: Αποφυλακίζονται οι Pussy Riot και οι ακτιβιστές της Greenpeace;
Οι τραγουδίστριες του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, οι ακτιβιστές της Greenpeace και άλλοι διαδηλωτές οι οποίοι φυλακίστηκαν τον Μάιο του 2012, όταν πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Μόσχα, μια ημέρα πριν από την ανάληψη από τον Πούτιν των καθηκόντων του στο Κρεμλίνο για μια τρίτη θητεία, θα αφεθούν ελεύθεροι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Izvestia.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στους φυλακισμένους θα δοθεί αμνηστία, στο πλαίσιο της 20ης επετείου του ρωσικού Συντάγματος (12 Δεκεμβρίου), ενώ γίνεται λόγος για μαζική απελευθέρωση μέχρι και 22.000 κρατουμένων.

Κλείσιμο
Η εφημερίδα δημοσιεύει έγγραφο με τα όσα αναφέρονται στο ρωσικό νομοσχέδιο όσον αφορά την χορήγηση αμνηστίας, το οποίο υποβλήθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το έγγραφο μέχρι και 22.000 πολιτικοί κρατούμενοι ενδέχεται να αφεθούν ελεύθεροι. Η αμνηστία θα εγκριθεί πριν από το τέλος του έτους και θα εφαρμοστεί στους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγή από το κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα αφορά τα τρία μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot, τα οποία είχαν καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκισης, καθώς διοργάνωσαν συναυλία διαμαρτυρίας μέσα στον καθεδρικό ναό της Μόσχας τον Φεβρουάριο του 2012. Ωστόσο ένα μέλος αργότερα αφέθηκε ελεύθερο.

Επίσης πρόκειται για τους 30 ακτιβιστές της Greenpeace, οι οποίοι πρόσφατα βγήκαν από τη φυλακή με εγγύηση, ωστόσο σύντομα αναμένεται να γίνει η δίκη τους. Τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Arctic Sunrise της Greenpeace, είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο όταν προσπάθησαν να καταλάβουν μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου στην Αρκτική. Αρχικά είχαν κατηγορηθεί για «πειρατεία», που στη Ρωσία τιμωρείται με 15 χρόνια κάθειρξη, όμως στη συνέχεια τους απαγγέλθηκε η κατηγορία του χουλιγκανισμού, που επισύρει ποινή κάθειρξης επτά ετών.

Τέλος αφορά τους λεγόμενους «φυλακισμένους της Bolotnaya», οι οποίοι συνελήφθησαν τον Μάιο του 2012 Μόσχας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης