Την Τρίτη στη Ν. Αφρική για να αποτίσει φόρο τιμής στον Μαντέλα ο Ομπάμα
Μαζί του με το προεδρικό αεροσκάφος θα μεταβούν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους και η σύζυγός του Λόρα
Την Τρίτη θα μεταβούν στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής ο Μπάρακ και η Μισέλ Ομπάμα για να παρεβρεθούν στην εθνική επιμνημόσυνη δέηση και να αποτίσουν φόρο τιμής στον Νέλσον Μαντέλα, τον ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι οι υπόλοιπες λεπτομέρειες του ταξιδιού αλλά και της πλήρους αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Πολιτειών θα ανακοινωθούν σύντομα.
Η αμερικανική προεδρία δεν κατέστησε σαφές πάντως, εάν ο Μπαράκ Ομπάμα θα παραστεί την προσεχή Κυριακή στις 15 Δεκεμβρίου και στην κηδεία του Μαντέλα, που θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής, που πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 95 ετών.
Το ζεύγος Ομπάμα θα συνοδεύει στο Air Force One ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους και η σύζυγός του Λόρα.
Κλείσιμο
Στη Νότια Αφρική θα μεταβεί και ο επίσης πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αλλά το πρόγραμμα του ταξιδιού του δεν έχει ανακοινωθεί.
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.