Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Βρετανία

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Βρετανία

Νταλίκα ντελαπάρισε στη Σκωτία - Νεκρός ο οδηγός - Τέσσερις τραυματίες - Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα - Εκατοντάδες σπίτια έχουν εκκενωθεί - Στην ανατολική ακτή εκφράζονται φόβοι για το χειρότερο παλιρροϊκό κύμα εδώ και 60 χρόνια

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Βρετανία
Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας  πλήττει περιοχές της Βρετανίας, με ανέμους να πνέουν με ταχύτητες πάνω από 140 χλμ/ώρα στη Σκωτία, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες και αφήνοντας τουλάχιστον 100.000 ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στη Βόρεια Ιρλανδία, επίσης, 6.500 καταναλωτές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Από την κακοκαιρία νταλίκα ντελαπάρισε στη Σκωτία με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός και να τραυματιστούν τέσσερα άτομα. Ο άτυχος οδηγός έχασε τον έλεγχο της νταλίκας από τον δυνατό άνεμο και παρέσυρε πάνω από δυο Ι.Χ. που κινούνταν στον αυτοκινητόδρομο.

Κλείσιμο

Φωτογραφία από το σημείο του δυστυχήματος


Στους αυτοκινητιστές συνίσταται να μην βγαίνουν στο δρόμο εξαιτίας των «ιδιαίτερα επικίνδυνων» φαινομένων, ενώ η κυκλοφορία σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Σκωτίας έχει σταματήσει, καθώς συντρίμμια έχουν πέσει στις γραμμές και ο εξοπλισμός έχει υποστεί ζημιές, γεγονός που καθιστά μη ασφαλή την εκτέλεση δρομολογίων. Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, ακυρώθηκαν πτήσεις στα αεροδρόμια της Γλασκώβης, του Εδιμβούργου και του Άμπερντιν.
 
Επίσης, πάνω από 200 κοινότητες σε ολόκληρη την Αγγλία και την Ουαλία έχουν ζητηθεί να προετοιμαστούν για πλημμύρες μέσα στις επόμενες 24 ώρες.



(Αριστερά) Εικόνα από τη στιγμή εκκένωσης στο Ριλ - (Δεξιά) Ο τελευταίος ανανεωμένος χάρτης για το πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία, σύμφωνα με την βρετανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα, εκατοντάδες σπίτια στο Έσεξ και στο Νόρφολκ έχουν εκκενωθεί, καθώς αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι οι ζωές των κατοίκων βρίσκονται σε κίνδυνο, την ώρα που για την ανατολική ακτή εκφράζονται φόβοι για το χειρότερο παλιρροϊκό κύμα εδώ και 60 χρόνια.


Πτώση δέντρου στην Σκωτία

Σημαντική προβλέπεται να είναι, επίσης, και η άνοδος της στάθμης του Τάμεση και για τον λόγο αυτό κλείνει ο υδατοφράκτης, ώστε να προστατευτεί το Λονδίνο.


Άνεμοι πνέουν με ταχύτητες πάνω από 140 χλμ/ώρα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη χώρα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις το Σαββατοκύριακο.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης