Λετονία: Στους 25 οι νεκροί από την κατάρρευση οροφής σούπερ-μάρκετ

Λετονία: Στους 25 οι νεκροί από την κατάρρευση οροφής σούπερ-μάρκετ

Είναι άγνωστο πόσοι άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι


Λετονία: Στους 25 οι νεκροί από την κατάρρευση οροφής σούπερ-μάρκετ
Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίσθηκαν από την κατάρρευση της οροφής σούπερμάρκετ στην πρωτεύουσα της Λετονίας Ρίγα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Μεταξύ των νεκρών είναι τρεις πυροσβέστες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των σωστικών συνεργείων άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ρίχαρντς Κοζλόφσκις δήλωσε ότι είναι μια «τραγική και μαύρη ημέρα» στην ιστορία της Λετονίας.

Η οροφή του σούπερ-μάρκετ Maxima κατέρρευσε χθες το απόγευμα σε μια έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων, τη στιγμή που δεκάδες άνθρωποι έκαναν τα ψώνια τους.

Κλείσιμο


Σήμερα, τα σωστικά συνεργεία και δεκάδες στρατιώτες προσπαθούν να εντοπίσουν επιζώντες. Τα νοσοκομεία έχουν απευθύνει έκκληση για προσφορά αίματος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πριν από την κατάρρευση της οροφής ήχησε συναγερμός. Η αστυνομία ανακρίνει το διευθυντή του σούπερ - μάρκετ καθώς δεν αντέδρασε στις προειδοποιήσεις.



«Προς το παρόν, δε γνωρίζουμε τα αίτια του δυστυχήματος. Ηταν μία τραγική νύχτα», δήλωσε η εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης προσθέτοντας ότι τρεις πυροσβέστες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας, αλλά η κατάσταση παραμένει πολύ επικίνδυνη κάτω από το κτίριο που έχει καταρρεύσει. Φαίνεται ότι θα συνεχίσουμε την επιχείρηση διάσωσης καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας» δήλωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης Οσκαρ Αμπόλινς.



Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν σώοι από τα ερείπια, γεγονός που δημιούργησε ελπίδες για την ανεύρεση και άλλων επιζώντων.






Ο υπουργός Εσωτερικών της Λετονίας Ρίχαρντς Κοζλόφσκις δήλωσε στην λετονική τηλεόραση ότι είναι σαφές ότι υπήρξε πρόβλημα με την τήρηση του οικοδομικού κανονισμού.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κτίριο είχε κερδίσει αρχιτεκτονικό βραβείο μετά την ολοκλήρωσή του το 2011, ενώ κατά το τελευταίο διάστημα εκτελούνταν εργασίες διαμόρφωσης ρουφ γκάρντεν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης