Στο Πακιστάν Αφγανοί αξιωματούχοι για συνομιλίες με τους Ταλιμπάν

Στο Πακιστάν Αφγανοί αξιωματούχοι για συνομιλίες με τους Ταλιμπάν

Άγνωστο αν θα συναντηθούν με τον πρώην νούμερο 2 των Ταλιμπάν Μουλά Άμπντουλ Γάνι Μπαράνταρ, άνδρα τον οποίο η Καμπούλ θεωρεί «κλειδί» για την επανεκκίνηση των ειρηνευτικών συνομιλιών

Στο Πακιστάν Αφγανοί αξιωματούχοι για συνομιλίες με τους Ταλιμπάν
Ανώτεροι Αφγανοί αξιωματούχοι έφτασαν σήμερα στο Πακιστάν για να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Αφγανούς Ταλιμπάν μετά τις προόδους που είχαν σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις στη διάρκεια της συνόδου που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στη Βρετανία, δήλωσε μια πηγή του πακιστανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε αν και πότε η αφγανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον πρώην νούμερο 2 των Ταλιμπάν Μουλά Άμπντουλ Γάνι Μπαράνταρ, έναν άνδρα τον οποίο η Καμπούλ θεωρεί κλειδί για την επανεκκίνηση των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ταλιμπάν.

Ο Μπαράνταρ κρατούνταν σε μια μυστική τοποθεσία στο Πακιστάν, αφού το Ισλαμαμπάντ ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα τον αφήσει ελεύθερο προκειμένου να διευκολύνει τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Το αφγανικό συμβούλιο ειρήνης έφτασε στο Ισλαμαμπάντ συνοδευόμενο από αξιωματούχους των υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών», σημείωσε Πακιστανός αξιωματούχος που έχει γνώση των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Κλείσιμο
«Πρόκειται για μια συνέχεια όσων είχαν αποφασιστεί στο Λονδίνο. (Η αντιπροσωπεία) θα συναντηθεί με αξιωματούχους των υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον φιλοξένησε τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι και τον Πακιστανό πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ στο Λονδίνο τον προηγούμενο μήνα για να συζητήσουν τρόπους ώστε να ξεκινήσει και πάλι η ειρηνευτική διαδικασία με τους Αφγανούς Ταλιμπάν.

Στο μεταξύ στο Αφγανιστάν τουλάχιστον τρεις πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα από μια έκρηξη που σημειώθηκε σε εστιατόριο στα νότια της χώρας, ενώ ένας διοικητής της αστυνομίας έχασε τη ζωή του σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους Ταλιμπάν.

Η έκρηξη, που σημειώθηκε στην Κανταχάρ, προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό τουλάχιστον 22 πολιτών. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για ατύχημα ή για επίθεση ανταρτών.

Νωρίτερα στην επαρχία Χελμάντ ένας διοικητής της αστυνομίας έχασε στη ζωή του σε συγκρούσεις με τους Ταλιμπάν.

Εξάλλου η σορός ενός κυβερνητικού αξιωματούχου που είχε απαχθεί πριν δύο εβδομάδες βρέθηκε στο νότιο Αφγανιστάν. Ο Σαφικουλάχ Αλαμιάρ, επικεφαλής γεωργικής ανάπτυξης της επαρχίας Κουντούζ, βρέθηκε νεκρός στη γειτονική επαρχία Μπάγλαν, όπου είχε πέσει θύμα απαγωγής από τους Ταλιμπάν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης