Γερμανία: «Όχι» του προέδρου SPD σε επαχθείς συμβιβασμούς για την κυβέρνηση

Γερμανία: «Όχι» του προέδρου SPD σε επαχθείς συμβιβασμούς για την κυβέρνηση

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ζήτησε από τα μέλη του κόμματός του να στηρίξουν το σχέδιο συγκυβέρνησης ζητώντας τους, όμως, να είναι πραγματιστές

Γερμανία: «Όχι» του προέδρου SPD σε επαχθείς συμβιβασμούς για την κυβέρνηση

Την υποστήριξη των μελών του SPD σε περίπτωση που επιτευχθεί σχηματισμός κυβέρνησης με «σοσιαλδημοκρατική σφραγίδα» ζήτησε ο πρόεδρος του κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προσθέτοντας, την ίδια στιγμή, ότι «όποιος περιμένει να εφαρμοστεί το 100% του προγράμματος του SPD, περιμένει πάρα πολλά».

Στην ομιλία του ενώπιον των περίπου 600 συνέδρων που μετέχουν στο τριήμερο συνέδριο του κόμματος στη Λειψία, ο Γκάμπριελ διαβεβαίωσε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες δεν θα δεχθούν επαχθείς συμβιβασμούς αλλά μόνο τους «θετικούς» θέλοντας με τον τρόπο αυτό να καθησυχάσει όσους διατηρούν επιφυλάξεις ότι το SPD δεν θα επαναλάβει τα λάθη του πρώτου «μεγάλου συνασπισμού».

«Εμείς δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε για δεύτερη φορά μια πολιτική, με την οποία θα ταχθούμε ενάντια στις αρχές μας» είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο συνέδριο ο Γκάμπριελ επανεξελέγη πρόεδρος του κόμματος με ποσοστό «μόνο» 84%, όπως σχολιάζει το Der Spiegel ενώ το 2009 είχε λάβει ποσοστό 94%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης