«Ταπί» έμεινε ο Σνόουντεν

«Ταπί» έμεινε ο Σνόουντεν

Εκτός από το δικό του... κομπόδεμα, τον είχαν ενιχύσει οικονομικά και διάφορες οργανώσεις και ιδιώτες. Τώρα, όμως, τα χρήματα αυτά έγιναν... καπνός

«Ταπί» έμεινε ο Σνόουντεν
«Ταπί» έμεινε το βαθύ λαρύγγι της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, Εντουαρντ Σνόουντεν, όπως δηλώνει ο δικηγόρος του σε ρωσική εφημερίδα και διευκρινίζει ότι ουδέποτε ο πελάτης του εμπορεύτηκε τα μυστικά που αποκάλυψε. 
 
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, που αποκάλυψε το μέγα σκάνδαλο με τον «Μεγάλο Αδερφό» made in USA φέρνοντας σε δεινή θέση την Ουάσινγκτον, είχε βάλει κάποιες οικονομίες στην άκρη οι οποίες όμως τώρα του τελείωσαν.  Εκτός από το δικό του... κομπόδεμα, τον είχαν ενιχύσει οικονομικά και διάφορες οργανώσεις και ιδιώτες. Τώρα, όμως, τα χρήματα αυτά έγιναν... καπνός.

«Ξόδεψε όλα τα χρήματα που είχε για φαγητό, ενοίκιο και την ασφάλειά του», δήλωσε ο δικηγόρος του πρώην Αμερικανού κατάσκοπου, Εντουαρντ Σνόουντεν, Ανατόλι Κουτσέρενα σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα «Rossiiskaya Gazeta». Ο Κουτσέρενα τόνισε επίσης ότι ο Σνόουντεν δεν έλαβε ποτέ χρήματα για να αποκαλύψει το μυστικό πρόγραμμα ποαρακολουθήσεων των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

«Ο πελάτης μου δεν έχει λάβει ουδέποτε χρήματα ή οποιαδήποτε άλλη βοήθεια για να αποκαλύψει τις μαζικές παρακολουθήσεις ηγετών και πολιτών», τόνισε ο Ρώσος δικηγόρος.   

Μέχρι τώρα, ο  Σνόουντεν λάμβανε οικονομική ενίσχυση και από διάφορες οργανώσεις αλλά και ιδιώτες που τον θεωρούν ήρωα αφού δε δίστασε να έρθει αντιμέτωπος με την κυβέρνηση Ομπάμα.
Κλείσιμο

Ο 30χρονος Σνόουντεν, για τον οποίο πολλά ρωσικά δημοσιεύματα έγραψαν ότι θα ξεκινήσει δουλειά  εντός του μήνα σ΄έναν ιστότοπο στη Ρωσία όπου του έχει δοθεί προσωρινό πολιτικό άσυλο, συνεχίζει απτόητος τις αποκαλύψεις για το μυστικό πρόγραμμα τηλκεφωνικών παρακολουθήσεων της NSA.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης