Μόνο το ένα κινητό της Μέρκελ είχε σύστημα ασφάλειας

Μόνο το ένα κινητό της Μέρκελ είχε σύστημα ασφάλειας

Η Καγκελάριος διέθετε δύο συσκευές, μία για τις κυβερνητικές υποθέσεις και μία για την οποία πλήρωνε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα

Σάλος για τα σχόλια του Βέλγου Αρχιεπίσκοπου για το AIDS
Μόνο το ένα κινητό της Μέρκελ είχε σύστημα ασφάλειας

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει δύο τηλεφωνικές συσκευές στην κατοχή της, εκ των οποίων όμως, όπως αποκάλυψε η ίδια, μόνον η μία διέθετε σύστημα ασφάλειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, η παρακολούθηση του κινητού της τηλεφώνου γινόταν πιθανότατα από την έδρα της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Βερολίνο, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το γραφείο της.
Κλείσιμο

Η Καγκελάριος διέθετε δύο συσκευές, μία για τις κυβερνητικές υποθέσεις και μία για την οποία πλήρωνε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU). Η κυρία Μέρκελ εξήγησε ότι το κυβερνητικό κινητό της, μάρκας Blackberry, ήταν εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα ασφαλείας, ενώ το δεύτερο ήταν ένα απλό Nokia.

Η ίδια διευκρίνισε ότι δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ το τηλέφωνο που της διαθέτει η κυβέρνηση προκειμένου να συζητήσει ζητήματα του κόμματός της και, όπως αναφέρει η εφημερίδα Die Welt, αυτό που πιθανότατα παρακολουθούσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες ήταν το τηλέφωνο του κόμματος. «Μάλλον δεν είναι σύμπτωση ότι οι γραμμές που συνήθως παρακολουθούνται είναι οι λιγότερο προστατευμένες» δήλωσε η Μέρκελ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης