«Ίχνη» κατασκοπείας βλέπει ο Φρανσουά Ολάντ για την υπόθεση NSA

«Ίχνη» κατασκοπείας βλέπει ο Φρανσουά Ολάντ για την υπόθεση NSA

Μετά το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις 35 αρχηγών κρατών – Αιχμές της αμερικανικής υπηρεσίας για τη δράση των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών

«Ίχνη» κατασκοπείας βλέπει ο Φρανσουά Ολάντ για την υπόθεση NSA
Την ώρα που οι ευρωπαίοι ηγέτες καλούν σε εξηγήσεις τους Αμερικανούς για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από την υπηρεσία εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA
), ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, εντόπισε… «ίχνη» στην υπόθεση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, οι υπηρεσίες της Γαλλίας έχουν εντοπίσει «πολλά ίχνη» έπειτα από την ηλεκτρονική επίθεση που είχαν δεχθεί τα Ηλύσια Πεδία τον Μάιο του 2012 και την οποία η εφημερίδα Le Monde αποδίδει στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

«Η Le Monde επικαλείται με βάση τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της πολλά ίχνη, και εμείς έχουμε εντοπίσει πολλά ίχνη», δήλωσε ο Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου πέραν του μεταναστευτικού, κεντρικό θέμα ήταν και το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Κλείσιμο

Επιπλέον, η γαλλική εφημερίδα δημοσίευσε «άκρως απόρρητο» εσωτερικό σημείωμα της NSA για την ηλεκτρονική επίθεση στους υπολογιστές στενών συνεργατών του τότε προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, τον Μάιο του 2012.

Σύμφωνα με αυτό η υπηρεσία ισχυρίζεται ότι δεν βρίσκεται πίσω από την επίθεση, αφήνοντας αιχμές για τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.

«Η NSA δεν ισχυρίζεται ότι η Μοσάντ πραγματοποίησε τις συγκεκριμένες επιθέσεις, όμως θεωρεί πάντως απαραίτητη την ανάγκη να αναφέρει την ύπαρξη μίας εύλογης αμφιβολίας απέναντι στο εβραϊκό κράτος», αναφέρει δημοσίευμα της Le Monde.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης