Η γερμανική Δικαιοσύνη εξετάζει την υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της Μέρκελ

Η γερμανική Δικαιοσύνη εξετάζει την υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της Μέρκελ

Σε πρώτη φάση θα ζητήσει απ' όλες τις αρμόδιες αρχές να της διαβιβάσουν τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους για το θέμα

Η γερμανική Δικαιοσύνη εξετάζει την υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της Μέρκελ
Προς το παρών έχει ξεκινήσει μια «διαδικασία παρατήρησης», σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας, η οποία είναι αρμόδια για υποθέσεις κατασκοπείας και μελετά τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες γίνονταν υποκλοπές στο κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ. Ωστόσο ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι επίσημες έρευνες.
 
Στο πλαίσιο της έρευνας η εισαγγελία θα ζητήσει απ' όλες τις αρμόδιες αρχές να της διαβιβάσουν τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους για το θέμα αυτό, εξήγησε ο εκπρόσωπός της, ο Μάρκους Κέλερ.

Η εισαγγελία είχε αρχίσει μια παρόμοια έρευνα στη διάρκεια του θέρους, μετά τη δημοσίευση πληροφοριών για την ηλεκτρονική παρακολούθηση γερμανών πολιτών από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA.
 
Προς το παρόν, η εισαγγελία επιχειρεί ακόμη να προσδιορίσει αν τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει περί κατασκοπείας σε βάρος πολιτών αντιβαίνουν στους νόμους που διέπουν τη δραστηριότητα των ξένων μυστικών υπηρεσιών στο γερμανικό έδαφος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης