ΠΓΔΜ: Η ελληνική πλευρά θέτει τελεσίγραφα για το ζήτημα της ονομασίας

ΠΓΔΜ: Η ελληνική πλευρά θέτει τελεσίγραφα για το ζήτημα της ονομασίας

Ιβάνοφ: Για την ώρα δεν υπάρχει λύση στο ζήτημα της ονομασίας

Ο Αχμαντινετζάντ ζητά ντιμπέιτ με τον Ομπάμα
 ΠΓΔΜ: Η ελληνική πλευρά θέτει τελεσίγραφα για το ζήτημα της ονομασίας
«Η πραγματική κατάσταση είναι ότι για την ώρα δεν υπάρχει λύση στο ζήτημα της ονομασίας», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψης του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, σε Αθήνα και Σκόπια.

«Η πραγματικότητα είναι έτσι ακριβώς όπως τη μετέφερε ο κ. Νίμιτς. Υπάρχει συναίνεση σχετικά με τη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία στη λύση, ωστόσο προσέγγιση των θέσεων μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζει να μην υπάρχει. Αυτό που είπε χθες ο κ. Νίμιτς είναι η πραγματικότητα και εμείς αναμένουμε η ελληνική πλευρά να τηρεί το πλαίσιο στο οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις, διότι υπάρχει πλαίσιο καθορισμένο από τα Ηνωμένα Έθνη», πρόσθεσε ο κ. Ιβάνοφ.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ επανέλαβε, γι΄ ακόμη μία φορά, τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα θέτει τελεσίγραφα σχετικά με την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

«Η ελληνική πλευρά κάθε φορά θέτει τελεσίγραφα και εμμένει να ικανοποιηθούν μόνον τα δικά της αιτήματα, αγνοώντας τα αιτήματα και τις ανάγκες της άλλης πλευράς», ανέφερε ο κ. Ιβάνοφ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης