Η INALAN προσέλκυσε 40 εκατ. ευρώ ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, τριπλασίασε το προσωπικό της σε ένα χρόνο και παρέχει δυνατότητα σύνδεσης γρήγορου internet σε πάνω από 600.000 νοικοκυριά - Κατά 44% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών της.
Ασιτία και χημικά όπλα σκοτώνουν τα παιδιά στη Συρία
Νέες εικόνες φρίκης από παιδιά που υποσιτίζονται – Σοβαρή έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων καταγγέλλει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Πλάνα που δείχνουν ένα αποστεωμένο αγοράκι να λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες από γιατρούς ταξιδεύει στο Διαδίκτυο προκαλώντας σοκ.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έδωσε στη δημοσιότητα τις εικόνες δύο παιδιών που κατέληξαν πριν λίγες ημέρες, εξαιτίας του υποσιτισμού που μαστίζει τη χώρα.
Ανάμεσα στα δύο παιδιά είναι και ο 4χρονος Ιμπραήμ Χαλίλ, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο ημιλιπόθυμος να φορά μάσκα οξυγόνου, την ώρα που το ιατρικό προσωπικό προσπαθεί να τον περιθάλψει.Λίγο αργότερα, δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του που τον απεικονίζει νεκρό τυλιγμένο σε λευκό ύφασμα.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τη δημοσίευση των εικόνων αυτών καλεί σε βοήθεια τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, ζητώντας να δοθεί η δυνατότητα παροχής τροφής και απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού στη συνοικία Μουανταμίγια.
Ο ακτιβιστής, Αχμέντ αλ-Μουαντάμι, δήλωσε πως η περιοχή βρίσκεται υπό την κατοχή συριακών στρατευμάτων από τον περασμένο Νοέμβριο, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων.
«Δεν έχουμε δει ούτε ένα κομμάτι ψωμί τους τελευταίους έξι μήνες», δήλωσε στο CNN ο αλ-Μουαντάμι, συμπληρώνοντας πως οι ελεύθεροι σκοπευτές και τα σημεία ελέγχου που έχει επιβάλλει το καθεστώς κλείνουν τους δρόμους που οδηγούν στην πόλη, με αποτέλεσμα κανείς να μην έχει πρόσβαση που καθιστά αδύνατη την εξασφάλιση τροφής.
Την ίδια ώρα, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως η κλιμάκωση της συριακής κρίσης θα επιδεινώσει την κατάσταση στην χώρα στην οποία ο λαός υποφέρει.
«Ο λαός υποφέρει και δε φαίνεται να υπάρχει τέλος», δήλωσε ο Μαγκν Μπαρθ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας.
«Μια περαιτέρω κλιμάκωση θα προκαλέσει πιθανώς περισσότερους εκτοπισμούς και θα αυξήσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες, οι οποίες είναι ήδη τεράστιες», συμπλήρωσε ο Μπαρθ.
Παράλληλα, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν εγκαταλείψει τη Συρία, ενώ γύρω στα επτά εκατομμύρια ενήλικοι –περίπου το 1/3 του πληθυσμού- έχουν γίνει πρόσφυγες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr